Με τη σωστή προετοιμασία και σχεδιασμό, το νέο χρώμα των μαλλιών σου μπορεί να αποκτήσει μια πιο ζωντανή και εντυπωσιακή όψη, ανανεώνοντας πραγματικά την εμφάνισή σου. Αν παρατηρείς τη ρίζα να αναδύεται και το χρώμα να ξεθωριάζει, τότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για ένα ανανεωτικό χρώμα. Ωστόσο, για να διασφαλίσεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από τη βαφή, χρειάζεται να λάβεις υπόψη σου μερικά σημαντικά βήματα.

Πλύνε με ήπιο σαμπουάν τα μαλλιά σου

Πριν το ραντεβού, είναι σημαντικό να πλύνεις τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν 2-3 μέρες πριν, προκειμένου να απομακρύνεις ρύπους και άλατα. Προσέχε όμως να μην αφαιρέσεις τα φυσικά έλαια, τα οποία προστατεύουν την τρίχα από τα χημικά της βαφής. Ένα απαλό λούσιμο χωρίς έντονο τρίψιμο είναι το ιδανικό.

Κάνε ένα ραντεβού για να συζητήσεις για το χρώμα

Επίσης, συνιστάται να προγραμματίσεις ένα ραντεβού για έναν προαιρετικό “colour consulting” πριν την τελική απόφαση. Κατανόησε ότι ο σωστός σχεδιασμός του χρώματος απαιτεί συνεννόηση με τον ειδικό πριν την εφαρμογή.

Κάνε ένα φορμάρισμα μόνη σου

Ένα άλλο βασικό tip είναι να χρησιμοποιήσεις σεσουάρ πριν την επίσκεψη στον κομμωτήριο. Το πιστολάκι θα βοηθήσει τον κομμωτή να προσδιορίσει καλύτερα την κατάσταση των μαλλιών σου και να εφαρμόσει το χρώμα με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μη φορέσεις ζιβάγκο

Όσον αφορά το ντύσιμο της ημέρας του ραντεβού, προτίμησε μια μπλούζα με στρογγυλό ή V λαιμό, αποφεύγοντας τα ρούχα που ενδέχεται να εμποδίσουν τον κομμωτή στην διαδικασία του.

Άσε τα μαλλιά σου φυσικά

Επίσης, σημαντικό είναι να πας στο κομμωτήριο με τα μαλλιά σου στη φυσική τους κατάσταση ή με το συνηθισμένο look που προτιμάς. Αυτό θα βοηθήσει τον κομμωτή να κατανοήσει καλύτερα το στυλ που συνήθως προτιμάς.

Κλείσε το επόμενο ραντεβού

Τέλος, μην ξεχνάς να προγραμματίσεις το επόμενο ραντεβού σου για τη συντήρηση του χρώματος. Ανάλογα με την τεχνική, ορίστε τον επόμενο ραντεβού σου για να διατηρήσεις τ χρώματος την επιθυμητή αίσθηση φρεσκάδας. Για παράδειγμα, αν επιλέξεις ανταύγειες ή μπαλαγιάζ, μπορείς να περιμένεις μερικούς μήνες πριν χρειαστεί να κλείσεις το επόμενο ραντεβού. Αν, αντίθετα, έχεις επιλέξει μια απλή βαφή, θα πρέπει να σκέφτεσαι για ανανέωση κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα με το χρώμα.

Αυτά τα απλά βήματα και συμβουλές είναι σημαντικά για να προετοιμαστείς για την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο και να επιτύχεις ένα ζωντανό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Θυμήσου πάντα ότι η επιτυχία της βαφής δεν εξαρτάται μόνο από τα χέρια του κομμωτή, αλλά και από την προσεκτική σου προετοιμασία και συνεργασία. Και μη διστάσεις να εκφράσεις τις προτιμήσεις σου κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ώστε να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα που θα σε ενθουσιάσει.

 

Πηγή: OW.gr

Διάβασε επίσης:

Μαλλιά 2024: Κουρέματα και χρώματα που θα βλέπουμε συνεχώς!