Αφού συνδυάσαμε τις ρίγες με το floral στη μόδα γιατί τηρούμε τόσο ευλαβικά κάποιους κανόνες του μακιγιάζ; Ίσως να φταίει το γεγονός πως δεν κάνουμε εύκολα πειράματα στο πρόσωπο μας, γι’αυτό και συχνά δεν δοκιμάζουμε μια τολμηρή αλλαγή στα μαλλιά. Υπάρχουν όμως δύο ενδιαφέροντα μότο σε αυτή τη ζωή:

“Οι κανόνες έχουν δημιουργηθεί για να παραβιάζονται”

“Αν δεν δοκιμάσεις, πως θα ξέρεις…”

Ειδικά, στο μακιγιάζ δεν έχεις τίποτα να χάσεις γιατί αν δεν σου πηγαίνει ένα look απλώς δεν το υιοθετείς ξανά. Έτσι, πραγματικά αξίζει να σπάσεις τους ακόλουθους κανόνες του μακιγιάζ έστω για μια φορά:

Smokey eyes με σκούρα χείλη

Ο κλασικός κανόνας του μακιγιάζ ορίζει τονισμό ή στα μάτια ή στα χείλη, όχι και στα δύο. Ευτυχώς, κάποια στιγμή πολλοί makeup artists άλλαξαν γνώμη κι έτσι συνδυάσαμε smokey eyes με μπρονζέ σκιά με σκούρο κόκκινο κραγιόν.

Όπως επίσης το κλασικό smokey eyes look με μαύρη σκιά με μπορντό χείλη.κανόνες του μακιγιάζ

κανόνες του μακιγιάζ

Jennifer Lawrence

Πρέπει να ξεβάφεσαι πάντα αλλά…

Εννοείται πως καθαρίζεις το πρόσωπο με ένα γαλάκτωμα ή νερό καθαρισμού micellaire και πως απλώνεις κρέμα νύχτας πριν πέσεις για ύπνο, αλλά αν την επόμενη μέρα θέλεις να κυκλοφορήσεις με ένα δραματικό “σβησμένο” look στα μάτια, κάνε τα “στραβά μάτια” και μην αφαιρέσεις το μακιγιάζ των ματιών.κανόνες του μακιγιάζ κανόνες του μακιγιάζ

Beauty tip: Μην εφαρμόσεις το κόλπο πολλές φορές γιατί όντως θα υπάρχουν επιπτώσεις στην περιοχή των ματιών (μαύροι κύκλοι και κόπωση) αλλά μία στο τόσο είναι σαγηνευτικό!

Δεν ασχολείσαι με το κάτω βλέφαρο

Πολλοί makeup artists συμβουλεύουν να μην βάφεις με μολύβι την εσωτερική γραμμή του κάτω βλεφάρου γιατί έτσι μικραίνουν τα μάτια ή να μην βάφεις τις κάτω βλεφαρίδες γιατί το αποτέλεσμα φαίνεται πολύ ψεύτικο.

Ωραία, ο κανόνας σαφώς δεν ισχύει αν έχεις μεγάλα μάτια, αλλά ακόμα κι αν έχεις μικρότερα μάτια με το μολύβι στην εσωτερική γραμμή μπορείς να δώσεις ένα υπέροχο αμυγδαλωτό σχήμα στα μάτια.

κανόνες του μακιγιάζ

Mila Kunis

Όσον αφορά τις τονισμένες με μάσκαρα κάτω βλεφαρίδες αφενός το look παραπέμπει στο ακαταμάχητο 60’s style, αφετέρου είναι ένας υπέροχος τρόπος να αναδείξεις την περιοχή των ματιών όταν όλο το υπόλοιπο πρόσωπο είναι σε απόλυτα φυσικούς τόνους.

κανόνες του μακιγιάζ

Alexa Chung

κανόνες του μακιγιάζ

Το ρουζ ανήκει στα μάγουλα σου και μόνο

Πρώτον, ζούμε σε μια εποχή οικιακής οικονομίας που σημαίνει πως προτιμούμε τα προϊόντα με τις πολλές χρήσεις, δεύτερον, ως πολυάσχολες γυναίκες θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ελαφριά τσάντα κι έτσι γεμίζουμε το νεσεσέρ με όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα. Αυτό σημαίνει πως το ρουζ μια χαρά μπορεί να αντικαταστήσει τη σκιά ματιών και το total pink μακιγιάζ είναι το ιδανικό day look.κανόνες του μακιγιάζ

κανόνες του μακιγιάζ

Miranda Kerr