Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι ενοχλητικοί για πολλά άτομα. Μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε κουρασμένοι, άρρωστοι και ακόμη μεγαλύτεροι από την ηλικία σας. Αν και δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία για τους μαύρους κύκλους, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσετε την εμφάνισή τους και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.

Κοιμηθείτε αρκετά

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται χλωμό, κάνοντας τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς. Είναι σημαντικό να κοιμάστε αρκετά, κατά προτίμηση 7-9 ώρες κάθε βράδυ, για να βοηθήσετε το σώμα να ξεκουραστεί και να αναζωογονηθεί.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Η κατανάλωση άφθονου νερού και υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές.

Χρησιμοποιήστε κρύα κομπρέσα

Η εφαρμογή κρύας κομπρέσας στα μάτια μπορεί να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, στη μείωση της φλεγμονής και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρύο κουτάλι, φέτες αγγουριού ή ένα παγωμένο φακελάκι τσαγιού ως κομπρέσα.

Χρησιμοποιήστε μια καλή κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών που περιέχουν συστατικά όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, ρετινόλη και καφεΐνη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πρηξίματος, να φωτίσουν το δέρμα και να βελτιώσουν την υφή του δέρματος γύρω από τα μάτια. Επιλέξτε μια κρέμα ματιών που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους μαύρους κύκλους και εφαρμόστε την δύο φορές την ημέρα, το πρωί και πριν τον ύπνο.

Φοράτε αντηλιακό

Η βλάβη από τον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων αυξάνοντας τη μελάγχρωση και προκαλώντας λέπτυνση του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού με τουλάχιστον SPF 30 μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων.

Με λίγα λόγια, ενώ οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να είναι απογοητευτικοί, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσετε την εμφάνισή τους και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους. Ενσωματώνοντας καλές συνήθειες στον τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας κρύες κομπρέσες, εφαρμόζοντας κρέμες ματιών και προστατεύοντας το δέρμα από τις βλάβες του ήλιου, μπορείτε να επιτύχετε μια πιο λαμπερή, πιο ανανεωμένη όψη γύρω από τα μάτια.