Μεταξύ μας δεν χρειαζόμαστε πολλούς λόγους για να φάμε σοκολάτα. Απλά χρειάζεται να κυλήσει στον οργανισμό μας. Βέβαια, όταν μαθαίνουμε για έρευνες που υποστηρίζουν τα θετικά οφέλη της, τότε την τρώμε με άλλη ευχαρίστηση. Οι θερμίδες δεν μας πτοούν καθόλου.

Έτσι λοιπόν όσοι είστε λάτρεις της σοκολάτας  θα χαρείτε πολύ με τα νέα που σας φέρνω. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μέιν και στο Πανεπιστήμιο του Harvard, μας αποδεικνύει ότι η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους. Και ποιοι είμαστε εμείς για να την αμφισβητήσουμε;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έγιναν σε 968 ανθρώπους, ηλικίας από 23 μέχρι 98 χρονών, η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους. Ναι, κι όμως. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι εκείνοι που έτρωγαν σοκολάτα πιο συχνά, είχαν πιο αναπτυγμένη μνήμη αλλά και καλή συγκέντρωση.

Τα καλά νέα όμως δεν σταματούν εδώ!

Χάρη στην σοκολάτα, η γήρανση των κυττάρων του εγκεφάλου επιβραδύνεται με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται νόσοι όπως η άνοια. Οι φλανοβόλες είναι οι ουσίες που βοηθούν στις ευεργητικές επιδράσεις και την λειτουργία του εγκεφάλου.

Μπορούμε να τις βρούμε περισσότερο στην μαύρη σοκολάτα, αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου. Θα θέλαμε μία τώρα στο γραφείο ως δια μαγείας!

20289-Chocolate-Gif