Η εκπαίδευση αυτοάμυνας δεν βοηθά μόνο να προστατεύσετε τον εαυτό σας αλλά και τους άλλους. Επιπλέον, η προπόνηση βοηθά να γίνετε σωματικά και συναισθηματικά υγιείς. Το να έχεις την ικανότητα να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου αυξάνει την αυτοεκτίμησή σου και τονώνει την αυτοπεποίθησή σου. Οφέλη σαν αυτά προσθέτουν μόνο τον λόγο για να μάθετε μια πολεμική τέχνη για αυτοάμυνα. Φυσικά, μπορεί να σας γλιτώσει από επίθεση από κάποιον άλλον, αν έχετε την ψυχραιμία να εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει.

Το Krav Maga, το Jiu Jitsu και το Muay Thai θεωρούνται μερικές από τις καλύτερες πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα και υπάρχει λόγος.

Το Krav Maga είναι ένα στρατιωτικό σύστημα αυτοάμυνας που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ. Έχει σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικό και βάναυσο, με στόχο την εξουδετέρωση ενός επιτιθέμενου όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δίνει έμφαση σε καταστάσεις μάχης του πραγματικού κόσμου.

Το Jiu Jitsu είναι μια πολεμική τέχνη που επικεντρώνεται στο grappling και στις μάχες εδάφους. Είναι αποτελεσματικό για αυτοάμυνα επειδή επιτρέπει σε ένα μικροκαμωμένο άτομο να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε έναν πιο ογκώδη εισβολέα χρησιμοποιώντας μοχλούς και δεσμεύσεις υποβολής.

 

Το Muay Thai είναι μια εντυπωσιακή πολεμική τέχνη από την Ταϊλάνδη που χρησιμοποιεί γροθιές, κλωτσιές, αγκώνες και χτυπήματα στα γόνατα. Είναι γνωστό για τα δυνατά χτυπήματά του και την έμφαση στην προετοιμασία. Θεωρείται μια από τις καλύτερες πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα λόγω της αποτελεσματικότητάς της στην όρθια μάχη.

Όλες αυτές οι πολεμικές τέχνες έχουν πρακτικές εφαρμογές αυτοάμυνας και εξελίσσονται συνεχώς για να ταιριάζουν στο σύγχρονο σενάριο αυτοάμυνας.

Το σημαντικό με τις πολεμικές τέχνες, όποια κι αν είναι αυτή, μας κάνουν να ελέγχουμε τον εαυτό μας και να μην θυμώνουμε εύκολα. Οι προπονήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάζουμε την ένταση που κουβαλάμε μέσα μας και σε καταστάσεις έντασης και θυμού, μας βοηθάει να εξασκηθούμε στην αυτοσυγκράτηση.