Αν υπάρχει κάτι που μου αρέσει περισσότερο από το επιδόρπιο ή τουλάχιστον όσο το επιδόρπιο είναι ένα νόστιμο πρωινό κέρασμα. Αν μάλιστα μιλάμε και για Σαββατοκύριακο αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο.

Υλικά

1 ζύμη για κρουασάν της Pillsbury

1/3 του φλιτζανιού Nutella

1/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1 μπανάνα κομμένη σε φέτες

1 αυγό χτυπημένο

1 σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και σπρώχνουμε με τα δάχτυλα μας κατά μήκος του φύλλου. Αλείφουμε τη Nutella στο κέντρο της ζύμης ώστε να απλώσουμε από πάνω το φυστικοβούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τη κομμένη μπανάνα. Κόβουμε τις πλευρές της ζύμης διαγώνια και εναλλάξ όπως στη φωτογραφία.

Nutella

 

Έπειτα δένουμε την πλεξούδα και αλείφουμε με το αυγό. Βάζουμε τη πλεξούδα στο φούρνο για 16-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε.

Και επειδή ξέρουμε πόσο λατρεύεις και εσύ τη Nutella προκειμένου να γιορτάσει 50 χρόνια αγάπης, την περασμένη Κυριακή η Nutella απέδωσε φόρο τιμής στον πιο αγαπημένο της σύντροφό: το ψωμί! Σε μία ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Έκθεσης του Μιλάνου, οι δύο αγαπημένοι φίλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας εκπληκτικής μπαγκέτας μήκους 122,4 μέτρων, ξεπερνώντας έτσι το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 111 μέτρων, γεγονός που επικυρώθηκε και από το διάσημο Βιβλίο Guinness!

Guinness World Records_Nutellla_Expo 2015_2

Το κατόρθωμα αυτό δεν αντιπροσωπεύει μόνο ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά συμβολίζει και την ένωση δύο εθνικών συμβόλων που συνδέθηκαν ακόμα πιο στενά την προηγούμενη Κυριακή στην Έκθεση του Μιλάνου. Η μπαγκέτα, το πιο γνωστό γαλλικό αρτοπαρασκεύασμα και η Nutella, η πραλίνα φουντουκιού που κάνει τους Ιταλούς περήφανους, ανανέωσαν για μία ακόμα φορά τους όρκους πίστης τους.

Guinness World Records_Nutellla_Expo 2015_3

 

Από τις 9.30 το πρωί, 7 εξειδικευμένοι αρτοποιοί του γαλλικού Οργανισμού “ChambreProfessionnelledesArtisansBoulangersPâtissiersdeParis” και 20 Ιταλοί αρτοποιοί από το   PROLOCODIMAGLIANOALPI (επαρχία του Κούνεο, στην Ιταλία) ετοίμασαν και έψησαν τη μακρύτερη μπαγκέτα στον κόσμο, σύμφωνα με την αυθεντική γαλλική παράδοση. Χρειάστηκαν περισσότερες από 6 ώρες εντατικής δουλειάς για να πραγματοποιηθεί αυτό το νέο ρεκόρ, στο τέλος όμως οι λάτρεις της έλαβαν την μεγαλύτερη ικανοποίηση, αφού απόλαυσαν 2.400 φέτες φρέσκου ψωμιού με Nutella!