Η Σκιάθος με την ιδιαίτερη ομορφιά της αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Η Σκιάθος, είναι από εκείνους τους προορισμούς που τα συνδυάζει όλα ήρεμες γωνιές για οικογενειακές διακοπές, σημεία άγριας ομορφιάς για τους λάτρεις της φύσης αλλά και κοσμοπολίτικα χωριά ή παραλίες για όσους θέλουν να ζήσουν έντονη κοινωνική και νυχτερινή ζωή. Σε όποια από τις προηγούμενες κατηγορίες και αν ανήκετε, οι τρεις παρακάτω λόγοι είναι οι πιο σημαντικοί για να επισκεφθείτε το πιο δημοφιλές από τα νησιά των Σποράδων.

Οι παραλίες

Το πράσινο της πλούσιας βλάστησης του νησιού που έρχεται σε αντίθεση με τα καταγάλανα νερά δημιουργούν ένα μαγευτικό περιβάλλον και εικόνες που θα σας συναρπάσουν. Το νησί διαθέτει εκατοντάδες παραλίες για όλα τα γούστα από το τις πιο απόμερες μέχρι τις πιο οργανωμένες. Αν επισκεφθείτε το νησί, μην παραλείψετε να οργανώσετε μια εκδρομή στην παραλία Λαλάρια που θα προσεγγίσετε με καραβάκι. Διάσημη σε όλο τον κόσμο για την εξωτική εμφάνιση της, θα σας μαγέψει από το πρώτο λεπτό.

Το φαγητό

Η επαφή με την τοπική κουζίνα αποτελούν μία ξεχωριστή εμπειρία κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα νέο προορισμό. Το συγκεκριμένο νησί θα ξετρελάνει τους λάτρεις της γαστρονομίας με τις παραδοσιακές λιχουδιές και εδέσματα όπως οι πίτες, τα αμυγδαλωτά και τα γλυκά του κουταλιού.

Τα αξιοθέατα

Επειδή όσο και αν έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, ένα ταξίδι δεν μπορεί να ‘’βγει’’ μόνο στα beach bars, στη Σκιάθο είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε μια σειρά από αξιοθέατα που θα διευρύνουν τις γνώσεις σας στο πλαίσιο μίας χαλαρής βόλτας στη χώρα ή τα χωριά. Αν δεν προλαβαίνετε να τα δείτε όλα, βάλτε στο πρόγραμμα να δείτε οπωσδήποτε το Κάστρο, το Μπούρτζι και την Παλιά Μεσαιωνική πόλη.