Ανάγκη τέχνας κατεργάζεται. Έτσι, μόλις λίγες μέρες μετά από τη θέση σε λειτουργία του forma.gov.gr και της σχετικής υπηρεσίας μέσω SMS, έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες mobile εφαρμογές. Τρίτων developers, όχι του υπουργείου, αν και μπορούν άνετα να αποτελέσουν έμπνευση / αφορμή για ένα επίσημο app.

Μία από αυτές λοιπόν, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο αυτοματοποιείται σε μεγάλο βαθμό η αποστολή αιτημάτων μέσω SMS για δηλώσεις εξόδου από το σπίτι. Η εφαρμογή με τη χαρακτηριστική ονομασία «Μένουμε Σπίτι», σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τα απαιτούμενα στοιχεία σας, δηλαδή το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση σας, ώστε να μην τα πληκτρολογείτε κάθε φορά.

Μέσα από το interface της εφαρμογής, επιλέγετε με ξεκάθαρο τρόπο τον λόγο εξόδου, επιβεβαιώνετε τα στοιχεία σας, και προχωράτε στην αποστολή του SMS. Αυτό γίνεται σε ελάχιστα βήματα, πλήρως αυτοματοποιημένα, χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε απολύτως τίποτα. Μάλιστα, η αρχική αποθήκευση των στοιχείων επιτρέπεται χωρίς να απαιτηθεί η αποστολή SMS.

Έτσι μπορείτε να προετοιμάσετε την εφαρμογή προς χρήση στα smartphones ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, που πιθανώς δεν είναι εξοικειωμένα με την πληκτρολόγηση, και φυσικά στο δικό σας, ώστε να πραγματοποιείτε τη διαδικασία με περισσότερη ευκολία. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο για Android, μέσω του PlayStore της Google.