Πατάς τα 30 και στεναχωριέσαι! Σκέφτεσαι αυτά που έχεις, αυτά που ήθελες, αυτά που θέλεις να κάνεις! Και αν ένα από αυτά είναι να αποκτήσεις παιδί έρχονται ερευνητές και επιστήμονες και λένε ότι αν γίνεις μητέρα μετά τα 30 η πιθανότητα το παιδί σου να έρθει αντιμέτωπο με τον αυτισμό μεγαλώνει επικίνδυνα! Και μάλιστα κάθε χρόνος που περνάει αυξάνει τις πιθανότητες ακόμα περισσότερο.

Ερευνητές από την Αμερική και τη Σουηδία κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα λέγοντας ότι η ηλικία της μητέρας –πρωτίστως- παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του εμβρύου!

Εξέτασαν και ανέλυσαν ένα μεγάλο δείγμα παιδικού πληθυσμού  ( 417.303) από το 1984 έως και το 2003, δίνοντας έμφαση στο προφίλ των γονιών με δεδομένα όπως εισόδημα και ψυχική υγεία.

Τα καλά νέα σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι το ποσοστό παιδιών με αυτισμό που έχουν γεννηθεί από μαμάδες άνω των 30 και ακόμα περισσότερο άνω των 45 ετών είναι  1 με 2 %.

Πολλά λέγοντα και γράφονται διότι οι επιστήμονες δε μπορούν να εξηγήσουν ακόμα τον αυτισμό ενώ στην προσπάθειά τους συνδέουν πολλά, ανακαλύπτουν περισσότερα και προσπαθούν να βγάλουν άκρη!