Οι υπαίθριες εκδηλώσεις μπορεί να είναι μια όμορφη εμπειρία, ειδικά όταν ο καιρός είναι ζεστός, τα πουλιά κελαηδούν και ο ήλιος λάμπει. Οι φωτογραφίες βγαίνουν υπέροχες ενώ υπάρχει άφθονος χώρος για τους καλεσμένους σας για να περπατήσουν στον καθαρό αέρα. Ακόμη και στους πιο κρύους μήνες, οι υπαίθριες εκδηλώσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστες εφόσον είστε ντυμένοι κατάλληλα τόσο εσείς όσο και οι καλεσμένοι σας. Παρά τα προφανή πλεονεκτήματα μιας υπαίθριας εκδήλωσης, υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι κίνδυνοι τους οποίους θα πρέπει να  λάβετε υπόψη σας πριν αποφασίσετε για το είδος της εκδήλωσης που θέλετε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Πλεονεκτήματα υπαίθριων εκδηλώσεων
Έχετε δει πιθανώς πανέμορφες φωτογραφίες από γαμήλιες δεξιώσεις στις παραλίες, πικ-νικ πάρτι γενεθλίων σε πολύχρωμους κήπους, ή δεξιώσεις σε πλακόστρωτες βεράντες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπαίθριες εκδηλώσεις μπορεί να είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες για τους επισκέπτες σας.
Απολαύστε τον καιρό και την εποχή:
Εκμεταλλευτείτε τις θερμές μέρες χωρίς υπερβολική ζέστη για να οργανώσετε την εκδήλωσή σας. Ποιος δε θέλει να εργάζεται απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον καθαρό αέρα;

Απολαύστε το χώρο:
Η εκμετάλλευση των εξωτερικών χώρων είναι πρακτική και διασκεδαστική.  Όταν οργανώνετε μια υπαίθρια εκδήλωση διαθέτετε μεγαλύτερη ελευθερία να οργανώσετε το χώρο σας χωρίς να σας περιορίζουν οι κλειστοί τοίχοι. Μπορείτε να τοποθετήσετε, τα καθίσματα, τραπέζια και βάθρα, όπως εσείς επιθυμείτε. Τα παιδιά θα έχουν χώρο για να τρέξουν και να παίξουν, ενώ οι καλεσμένοι σας μπορούν να κινούνται άνετα στο χώρο και να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Απολαύστε το φυσικό τοπίο:
Επιλέγοντας ένα γραφικό υπαίθριο χώρο, μπορείτε να μειώσετε τον προϋπολογισμό που απαιτείται για τη διακόσμηση της εκδήλωσής σας. Μπορείτε να ενσωματώσετε στη διακόσμηση τα λουλούδια που υπάρχουν ήδη στο χώρο με φυσικό τρόπο. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, οι φωτογραφίες σας θα βγουν καλύτερες χάρη στον άφθονο φυσικό φωτισμό.

Οι κίνδυνοι των υπαίθριων εκδηλώσεων
Η διαδικασία της οργάνωσης μιας υπαίθριας εκδήλωσης εξαρτάται από πολλούς συχνά ανεξέλεγκτους παράγοντες. Μπορείτε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ότι κάτι απρόσμενο μπορεί συμβεί και να περιπλέξει την ημέρα σας.

Καιρός:
Ο κίνδυνος να παρουσιαστούν απρόβλεπτες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες είναι πάντα παρών κατά τη διάρκεια όλων των υπαίθριων δεξιώσεων. Μπορείτε να συμβουλευτείτε την πρόγνωση του καιρού και να καταρτίσετε σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο. Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε εύκαιρες τέντες για την περίπτωση βροχής αλλά δεν μπορείτε να έχετε καμία απολύτως εγγύηση ότι μια ξαφνική καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων είναι να προγραμματίσετε τον τρόπο για να κρατήσει το πάρτι σας είτε με βροχή, είτε με λιακάδα.

Βλάβη του εξοπλισμού:
Όταν οργανώνετε μια υπαίθρια εκδήλωση θα χρειαστείτε σίγουρα ηλεκτρικό εξοπλισμό. Οι εγκαταστάσεις που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να γίνουν ασταθείς και μπορεί να προκληθούν ηλεκτρολογικές βλάβες. Θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το πώς θα χειριστείτε αυτούς τους κινδύνους,  ιδίως όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των καλεσμένων σας.

Ατυχήματα σε εξωτερικούς χώρους:
Υπάρχουν εκατοντάδες απρόοπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής σας. Γι αυτό θα πρέπει σκεφτείτε κάθε πιθανό σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει. Λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για τυχόν εγκαύματα ή κρυοπαγήματα (ανάλογα με την εποχή), αλλεργίες, τσιμπήματα, τούμπες και σκισίματα ρούχων!