Μία μαμά σκέφτηκε και πήρε την απόφαση να αλλάξει τα παιχνίδια και να δώσει σε αυτά τα πολύτιμα «παιδικά αγαθά» μία διαφορετική, αληθινή και ουσιαστική υπόσταση.

Κοιτάζοντας τα κουτιά με τα παιχνίδια των παιδιών  της -που ήταν γεμάτα με playmobil, lego, κούκλες και άλλα πολλά- συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε ανάμεσα σε αυτά  κάτι που να ταιριάζει με την αληθινή ζωή.

Δεν υπήρχαν παιχνίδια που να στηρίζουν τους ανθρώπους με  κινητικά προβλήματα ή κάποιου είδους αναπηρία.

Κανένα μπαστούνι για τυφλούς, κανένα καροτσάκι, κανένα πρόσθετο μέλος, καμία ουλή ή κάποιο σημάδι.

Και τότε πήρε την απόφαση να δημιουργήσει μία καμπάνια για να αφυπνίσει τον κόσμο και να δώσει σε όλους #toylikeme!

Με 770.000 παιδιά στη Βρετανία με κάποιου είδους αναπηρία και 150 εκταμμυρία παγκοσμίως θα πρέπει να καταλάβουμε πως το να υπάρχουν παιχνίδια που να κάνουν αυτά τα πλάσματα να μη νιώθουν διαφορετικά αλλά ισότιμο μέρος ενός συνόλου  είναι σημαντικό.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ο σχεδιασμός παιχνιδιών με τη βοήθεια μαμάδων και των social media που κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα και να αφυπνίσουν εταιρίες παιχνιδιών προκειμένου να δημιουργηθούν κούκλες με σημάδια, κούκλες με κάποιου είδους αναπηρία, κούκλες με κάποιο πρόβλημα , παιχνίδια της πραγματικής ζωής.

Μία μικρή φίρμα παιχνιδιών – η Arklu-έφτιαξε κούκλες με γυαλιά μυωπίας ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην παραγωγή παιχνιδιών προκειμένου να προσεγγίσει περισσότερες  ειδικές ικανότητες.

Την ίδια στιγμή η εταιρία Makies, που παράγει παιχνίδια με την χρήση 3D εκτυπωτή δημιούργησε μία σειρά αξεσουάρ όπως αναπηρικά καροτσάκια, μπαστούνια για τυφλούς, προσθετικά μέλη, ακουστικά βαρηκοΐας κ.α.

Δες τη σελίδα στο FACEBOOK