Η τέχνη των νυχιών περνάει σε άλλο επίπεδο και εξελίσσεται σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό… κάτι πολύτιμο ακόμα και για την υγεία σου. Η τεχνολογία που εισβάλλει παντού, είναι τώρα στις άκρες των χεριών σου και φροντίζει να σε προειδοποιεί και να σε κάνει να πετάς το -βλαβερό για την υγεία- σου τσιγάρο.

Το τεχνολογικό μανικιούρ είναι μία εφεύρεση που μετατρέπει τα νύχια σου σε ένα έργο τέχνης που περιέχει αισθητήρες, καταγράφει τη δραστηριότητα και στο τέλος ελέγχει και σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να πετάξεις το τσιγάρο από τα χέρια σου.

nuxia

Αυτή η ιδιοφυής εφεύρεση είναι το πνευματικό τέκνο των Kristina Ortega και της Jenny Rodenhouse που φοιτούν στο Art Center College of Design στην Pasadena.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Wearable Ecologies» και με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία των κέντρων ομορφιάς και περιποίησης νυχιών σκέφτηκαν ότι η  τεχνολογία που φοριέται μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα αν σχετίζεται με τα νύχια.

Πηγαίνεις και ζητάς ένα μανικιούρ τεχνολογικό και επαναστατικό. Στο κάνουν. Βάζουν αισθητήρες οι οποίοι-κρυμμένοι κάτω από gel, 3D αντικειμένων και βερνίκι νυχιών, λειτουργούν, καταγράφουν και ελέγχουν τη διάθεση για τσιγάρο αλλά και την ανάγκη για φαγητό. Μπορούν λοιπόν την κατάλληλη στιγμή να σου υπενθυμίζουν-στέλνοντας παλμούς στις άκρες των νυχιών σου- τι είναι καλό να κάνεις και τι να αποφεύγεις για να είσαι αδύνατη και υγιής.

nyxia

Είσαι έτοιμη να φέρεις την επανάσταση στα νύχια σου;