Η Λίντα Εβαντζελίστα αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα top models όλων των εποχών, καθώς μαζί με την Ναόμι Κάμπελ, την Κρίστιν Τέρλνιγκτον, την Έβα Χερτζίκοβα και την Σίντι Κρόφορντ είχαν μαγέψει τα θρυλικά ντεφιλέ των 90s. Βέβαια οι δεκαετίες πέρασαν, η λάμψη των 90s κάπου ξεθώριασε και σήμερα ζούμε σε μια τελείως διαφορετική εποχή, ωστόσο τα μοντέλα εκείνης της χρυσής εποχής εξακολουθούν και αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στον κόσμο της μόδας και του θεάματος.

Πρόσφατα, η Λίντα Εβαντζελίστα έγινε και πάλι αντικείμενο συζήτησης και δυστυχώς για όλους τους… λάθους λόγους, καθώς το πρώην τοπ μόντελ, μίλησε ανοικτά για το πρόβλημα παραμόρφωσης που την απασχολεί και αφορά στο… παραμορφωμένο πρόσωπο της. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει το πρόσωπο της νεανικό και σφριγηλό, η Εβαντζελίστα κατέφυγε στη λύση της κρυολιπόλυσης (CoolSculpting). Τελικά (δυστυχώς) για την ίδια, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά, καθώς το αποτέλεσμα είναι πλέον μη αναστρέψιμο. Η Λίντα Εβαντζελίστα υποφέρει από υπερπλασία του λιπώδους ιστού, δηλαδή η τοπικά εντοπισμένη σκλήρυνση του λίπους μετά τη κρυολιπόλυση, έχει ως αποτέλεσμα τη διόγκωση αντί τη συρρίκνωση των περιοχών που έχει εφαρμοστεί η θεραπεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο περιοδικό «People», η 56χρονή Εβαντζελίστα αναφέρει ότι «Μου άρεσε να είμαι στην πασαρέλα. Τώρα φοβάμαι να συναντήσω κάποιον που ξέρω. Δεν μπορώ να ζήσω άλλο έτσι, να κρύβομαι και να ντρέπομαι. Απλά δεν μπορώ να ζήσω άλλο με αυτό τον πόνο. Είμαι πρόθυμη να μιλήσω επιτέλους ». Όπως τονίζει μάλιστα, η εν λόγω πάθηση της κατέστρεψε την καθημερινή της διαβίωση και την οδήγησε και σ΄έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, βαθιάς θλίψης και χαμηλής αυτοεκτίμησης. Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσει να ανακάμψει ψυχικά και σωματικά