Η Irene Cara, η οποία κυκλοφόρησε τα ομαδικά κομμάτια δύο αγαπημένων ταινιών με τραγούδι και χορό της δεκαετίας του 1980, “Flashdance” και “Fame”, πέθανε 63 ετών.

Ο θάνατός της, στο σπίτι της στη Φλόριντα, επιβεβαιώθηκε από τη δημοσιογράφο της, Judith A. Moose, στο Twitter το Σάββατο. Η Moose, η οποία δεν διευκρίνισε πού στη Φλόριντα ή πότε πέθανε η Cara, είπε ότι η αιτία ήταν «άγνωστη και θα δημοσιοποιηθεί όταν υπάρξουν διαθέσιμες πληροφορίες».

Η Cara, ηθοποιός, χορεύτρια και τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας στο Νότιο Μπρονξ, συγκέντρωσε προσδοκίες ότι θα γινόταν μεγάλη σταρ. Αυτό δεν συνέβη ποτέ, αλλά έγινε γνωστή για τη συνεισφορά της σε δύο διαχρονικές ταινίες, καθεμία από τις οποίες εξιστόρησε τις καλλιτεχνικές φιλοδοξίες ανθρώπων σαν την ίδια: ταλαντούχους, κατοίκους της εργατικής τάξης των πόλεων.

Σημείωσε την πιο αξέχαστη επιτυχία της με το “Flashdance… What a Feeling”. Με μια σιγανή, βαθιά φωνή, αλλά και την δύναμη στο ρεφρέν απέδειξε ότι είχε μια πολύ καλή φωνή με μεγάλη γκάμα.