Έχετε βαρεθεί να βλέπετε φωτογραφίες διάσημων νέων μαμάδων με πομπώδεις τίτλους που τις επευφημούν επειδή το σώμα τους επανήλθε με αστραπιαία ταχύτητα σε καλή κατάσταση μετά τη γέννα; Η  Julie Bhosale, blogger και διατροφολόγος από τη Ν.Ζηλανδία, θέλησε να καταρρίψει ένα μύθο του photoshop και να αποδείξει πως κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά μετά από μία γέννα. Έτσι, αποφάσισε απαθανατίσει πως φαινόταν η κοιλιακή της χώρα 24 ώρες μετά τον τοκετό, δύο μέρες μετά, μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, δέκα εβδομάδες, μέχρι και τις δεκατέσσερις εβδομάδες μετά.επαναφορά σώματος μετά από γέννα

Κρατώντας πάντα αγκαλιά τον δεύτερο γιο της, η Bhosale φανερώνει πως η φυσιολογική επαναφορά του γυναικείου σώματος μετά από μία γέννα απαιτεί χρόνο και συνοδεύει το φωτογραφικό της project με ένα δυνατό μήνυμα που μοιράστηκε με τους αναγνώστες του blog της: “Να φέρεστε ευγενικά στο σώμα σας, είστε όπως θα έπρεπε να ήσασταν και να νιώθετε όμορφα γι’αυτό. Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό. Μου πήρε πολύ περισσότερο καιρό να νιώσω καλά με το σώμα μου όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος. Δεν χρειάζεται να συγκρίνεστε με κάποια άλλη. Κανείς δεν θα μπει στη θέση σας ή να αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετωπίζετε. Θα δεχτείτε κριτική. Δέχομαι κριτική κάθε μέρα και θα υπάρξουν κι άνθρωποι που θα με κρίνουν γι’αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Το να κάνεις το σωστό για εσένα και την οικογένεια σου, απαιτεί κουράγιο και δύναμη, κι ως μητέρες έχετε και τα δύο. Φροντίστε και αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας από μέσα προς τα έξω και μην ξεχνάτε: Είστε όμορφες, είστε καταπληκτικές, είστε μητέρες”.

επαναφορά σώματος μετά από γέννα

Η Julie Boshale 37 εβδομάδων έγκυος & 24 ώρες μετά τον τοκετό

Οι φωτογραφίες της Bhosale έγιναν viral και η ίδια δήλωσε στο Buzzfeed πως έλαβε πολύ συγκινητικά μηνύματα από γυναίκες που είχαν βιώσει πίεση κι ανησυχία για την επαναφορά του σώματός τους μετά τον τοκετό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ”Κρατάμε αυτή την ανησυχία για τον εαυτό μας κι απλώς υποφέρουμε κρυφά”.

Αυτό που έκανε η Julie Boshale ήταν σημαντικό γιατί υπενθύμισε στις γυναίκες πως πρέπει να αγαπούν και να φροντίζουν το σώμα που έφερε μια νέα ζωή στον κόσμο κι όχι να το μισούν επειδή δεν μπορεί να επανέλθει στην προηγούμενη του κατάσταση όσο γρήγορα τις έχουν κάνει να πιστεύουν πως θα έπρεπε να γίνει.