Το Open House ξεκινά επιτέλους και στην Αθήνα! To2014 είναι η σειρά της Αθήνας να ανοίξει τις πύλες του αρχιτεκτονικού πλούτου της στο κοινό.

Το σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε δωρεάν 49 επιλεγμένα αθηναϊκά, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα σημαντικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και να πάρουμε μια γεύση και γνώση για την ιστορική, αρχιτεκτονική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων ξεναγήσεων.

Η πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας είναι πλούσια και ανεκτίμητη και η σύγχρονη αρχιτεκτονική της ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα, γεγονός που η πρωτοβουλία του Open House Athens 2014 φιλοδοξεί αρχικά να το υπενθυμίσει στους ίδιους τους κατοίκους της, εξοικειώνοντας τους παράλληλα με την αρχιτεκτονική και στη συνέχεια να το γνωστοποιήσει στους επισκέπτες της.

«Στόχος μας είναι η προβολή αξιόλογης αρχιτεκτονικής. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να ανακαλύψει την αξία του καλού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στο δομημένο περιβάλλον και να μάθει πράγματα, βιώνοντας τον δομημένο χώρο» τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, η Γιώτα Μουρατίδου. Η ίδια πρόσθεσε ότι στόχος των διοργανωτών είναι να επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα σε ετήσια βάση.

Κάποια από τα κτήρια που θα μας υποδεχτούν είναι:

Το Open House είναι ένας διεθνής θεσμός, που δημιουργήθηκε για να προβάλλει και να αναδείξει την αξία και τη σημασία της αρχιτεκτονικής εν γένει, αλλά και το ρόλο που έχει αυτή στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Υλοποιείται για ένα σαββατοκύριακο, κάθε έτος, μέσα από δωρεάν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Η ιδέα του Open House ως θεσμού ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σ’ αυτόν περισσότερες από 20 πόλεις παγκοσμίως.

Το Open House ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2012 και η πόλη που το «υποδέχτηκε» ήταν η Θεσσαλονίκη, με επισκέπτες που ξεπέρασαν τις 12.000 Το 2013 οι επισκέπτες αυξήθηκαν σε 22.000, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του θεσμού Open House Thessaloniki αλλά και των στόχων του.

Στο πλαίσιο του Open House Athens  2014, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον «Διαγωνισμό Φωτογραφίας SONY»,ανεβάζοντας φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Instagram, χρησιμοποιώντας #sony_oha2014. Οι 3 καλύτερες φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα του Open House Athens, θα κερδίσουν φακούς για smartphone από τη SONY.1395950079474261469

Οι μαραθώνιες ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής 6 Απριλίου, με ένα πάρτυ λήξης, στο οποίο είναι προσκεκλημένοι όλοι οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες του Open House Athens.1479265_507500456023060_581826014_n

Η δράση Open House Athens 2014 είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και βασίζεται στις χορηγίες, τις δωρεές και τον εθελοντισμό. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ και του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, του Ε.Ο.Τ., της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου, MOΝUMENTA.

Μπορούμε όμως κι εμείς να βοηθήσουμε, κάνοντας κάποια δωρεά ή αγοράζοντας προϊόντα ΟΗΑ 2014 από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟS!13956938001353510693

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected]

www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens

Twitter: @OpenHouseAthens

Instagram: openhouseathens

ΧρύσαΜαρτίνη

Architecture + InteriorDesign

Μελέτες Αρχιτεκτονικής + Διακόσμησης

www.in-designs.gr