Έχεις μπροστά σου ένα καινούργιο ή έτοιμο για ανακαίνιση σπίτι και εσύ δεν έχεις ιδέα πως να το διακοσμήσεις. Το ντεκόρ του προσωπικού μας χώρου μοιάζει με χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία ειδικά όταν δεν είσαι σίγουρος ποιο στυλ διακόσμησης θέλεις να ακολουθήσεις. Για να μπορέσεις να ξεμπλοκάρεις τον μικρό διακοσμητή που κρύβεις μέσα σου, θα σου δώσουμε τα ακόλουθα tips που πιστεύουμε πως θα σε βοηθήσουν να ενσωματώσεις το προσωπικό σου στυλ στο χώρο όπου ζεις:

1. Ψάξε για ενδείξεις στη ντουλάπα και την…κουζίνα σου! Τα ρούχα και οι αγαπημένες μας γεύσεις λένε πολλά για το χαρακτήρα μας. Αν για παράδειγμα ενσωματώνεις συχνά έθνικ στοιχεία στο στυλ σου και σου αρέσει αντίστοιχα να δοκιμάζεις συνταγές από όλο τον κόσμο τότε ντεκόρ με έθνικ επιρροές, όπως έντονα χρώματα, ριχτάρια, μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα από ταξίδια.

Ethnic decor

Ethnic decor

2. Σκέψου ποιους χώρους θαύμασες για τη διακόσμηση τους. Μπορεί να είναι κάποιο φιλικό σπίτι, ένα ξενοδοχείο που έμεινες ή το αγαπημένο σου καφέ ή εστιατόριο. Αν για παράδειγμα το στέκι σου είναι διακοσμημένο σε βιομηχανικό στυλ και εκεί αισθάνεσαι χαλαρός τότε είναι μια καλή ιδέα να επιλέξεις το αντίστοιχο στυλ και για το σπίτι σου.

3. Ποιοι είναι αγαπημένοι σου ταξιδιωτικοί προορισμοί; Ποια πόλη ή τοπίο σε μάγεψε ή βρίσκεται στην κορυφή της wish list σου; Σε γοητεύει η πολύβουη Νέα Υόρκη, η φινέτσα του Παρισιού, η ομορφιά της ιταλικής εξοχής ή τα άσπρα σπίτια των κυκλαδίτικων νησιών; Αναζήτησε το προσωπικό σου στυλ στη διακόσμηση στις αναμνήσεις ή τις ταξιδιωτικές επιθυμίες σου.

Χαρακτηριστικό ντεκόρ παρισινού διαμερίσματος

Χαρακτηριστικό ντεκόρ παρισινού διαμερίσματος

4. Ξεφύλλισμα περιοδικών ή Pinterest tour. Όταν πρόκειται να διακοσμήσεις ένα χώρο, χρειάζεσαι σίγουρα έμπνευση και κατά συνέπεια, πολλές ιδέες. Υπάρχει η πατροπαράδοτη μέθοδος που σημαίνει πως ξεκινάς να ξεφυλλίζεις μια στοίβα με περιοδικά διακόσμησης ή στη social media εποχή κάνεις μια αναζήτηση στα χιλιάδες boards του Pinterest και μοιράζεις τις ανάλογες καρφίτσες (pins).

5. Ξεκίνησε από όσα δεν σου αρέσουν. Είναι πιο εύκολο να εντοπίσεις το προσωπικό σου στυλ στη διακόσμηση αποκλείοντας εκείνα που δεν σου αρέσουν. Για παράδειγμα κάποιος λατρεύει τη ζεστασιά του ρουστίκ ύφους και άλλος προτιμά το υψηλό design του βιομηχανικού στυλ. Αν χρειάζεσαι βοήθεια στα στυλ, κάνε κλικ εδώ όπου έχουμε συγκεντρώσει τις πέντε πιο επίκαιρες τάσεις στο ντεκόρ.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και η αναζήτηση του διακοσμητικού στυλ σας δεν θα μοιάζει με βελόνα στα άχυρα!