Τα μακαρόνια a la Vongole είναι η σπεσιαλιτέ της μοναδικής αγάπης του Μάνθου, Φιόνας! Είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά!

Υλικά

  • 500g πολύ μικρά φρέσκα μύδια ή ένα μικρό βαζάκι με μύδια σε άλμη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα γαύρου
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 400g κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 450g μακαρόνια

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε τις αχιβάδες, πετάξτε ό,τι μένει ανοιχτό όταν χτυπήσετε απότομα.
  2. Τοποθετούμε τις αχιβάδες σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας νερό, σκεπάστε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη. Απορρίψτε τυχόν μύδια που δεν έχουν ανοίξει μετά από πέντε λεπτά.
  3. Αφαιρέστε τη σάρκα της αχιβάδας από τα κελύφη και βουτήξτε τα γρήγορα στο νερό μαγειρέματος για να ξεπλύνετε τυχόν άμμο. Στραγγίζουμε τους χυμούς της αχιβάδας από το τηγάνι μέσα από μια σήτα στρωμένη με μουσελίνα ή χαρτί κουζίνας και κρατάμε το υγρό.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε μέχρι να αρχίσει να χρωματίζει το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέστε την πάστα γαύρου και τον μαϊντανό και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τους στραγγισμένους χυμούς αχιβάδας (αν χρησιμοποιείτε βαζάκι με μύδια, χρησιμοποιήστε την άλμη από το βάζο). Αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
  6. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζετε.
  7. Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, προσθέστε τη σάρκα της αχιβάδας στη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε καλά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα στα μαγειρεμένα μακαρόνια.
  8. Για να σερβίρετε, ρίξτε τη σάλτσα και τα μακαρόνια σε μπολ.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Γαριδομακαρονάδα με ντομάτα, βασιλικό και τσίλι

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.