Αυτή η αλμυρή εκδοχή του γαλλικού τοστ είναι, ένα τέλειο βραδινό όταν θέλουμε κάτι νόστιμο και γρήγορο. Είναι επίσης ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, όταν έχουμε γυρίσει αργά στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα.

Υλικά

  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
  • 2 φέτες ψωμί από λευκό προζύμι
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • πλατύφυλλος μαϊντανός, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το αυγό, την παρμεζάνα, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και το γάλα μαζί σε ένα ρηχό πιάτο που θα χωράνε οι φέτες ψωμιού.
  2. Βουτήξτε το ψωμί σε αυτό το μείγμα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, πιέζοντάς το κάθε τόσο. Θέλετε οι φέτες να μουλιάσουν και να μαλακώσουν, αλλά να μην γίνουν κομμάτια. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα αυγών.
  3. Όταν μουλιάσει το ψωμί, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, τηγανίζουμε το ψωμί για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά – προσέχετε καλά – μέχρι να ψηθεί με κομμάτια χρυσοκάστανου στην επιφάνεια.
  4. Βγάζουμε από το τηγάνι και τρώμε όπως είναι ή πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες, αν θέλουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Ριζότο κολοκύθας: Με “άρωμα” Halloween!