Τώρα που μπαίνουμε σιγά σιγά στην καρδιά του καλοκαιριού, ένα είναι το φρούτο που παίζει «δυνατά» σε όλες τις χαρούμενες καλοκαιρινές μας αναμνήσεις. Μα φυσικά, πρόκειται για το λατρεμένο καρπούζι, το δημοφιλές αυτό φρούτο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι (ειδικά με φετούλα φοριέται πολύ). Το καρπούζι αφενός πρόκειται για μια εξαιρετικά δροσιστική και οικονομική επιλογή, αφετέρου προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, χαρίζοντας ευεξία και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε για τις δύσκολες και ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση καρπουζιά προσφέρει:

  • Σωστή ενυδάτωση στους καλοκαιρινούς μήνες: Από τη στιγμή που το καρπούζι εμπεριέχει 92% νερό στη σύσταση του, μας βοηθάει να είμαστε πάντα ενυδατωμένοι.
  • Πλήθος από βιταμίνες: Το καρπούζι είναι γεμάτο από βιταμίνες, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά πλούσιο  σε θρεπτικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, διαθέτει μαγνήσιο, βιταμίνες Α και C, αλλά και κάλιο.
  • Ιδανικό και για δίαιτα και σωστή διατροφή: Εάν προσέχετε τη διατροφή σας, το καρπούζι σε χαμηλές ποσότητες είναι μια ιδανική λύση για να ξεγελάσετε την πείνα σας, καθώς περιέχει μόλις 46 θερμίδες ανά 150 γραμμάρια. Μάλιστα, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης.
  • Πόνοι στου μύες; Όχι πιά: To καρπούζι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρουλίνη, μια ουσία που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σας στην άσκηση, μειώνοντας τον πόνο των μυών.
  • Βελτιωμένη πέψη: Εκτός από νερό, το καρπούζι διαθέτει επίσης μπόλικες φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη χώνεψη…

Διαβάζοντας τα παραπάνω λοιπόν δεν χωράει αμφιβολία ότι το καρπούζι είναι «must» σε κάθε καλοκαίρι!