Αυτό το κέικ με λευκή σοκολάτα και μάνγκο είναι σούπερ γλυκό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη σοκολάτα στη θέση της λευκής που θα μειώσει τη γλύκα και να αντικαταστήσετε το μάνγκο με μούρα ή σύκα για να κάνετε πραγματικά αυτό το κέικ δικό σας.

Για το κέικ

  • λίγο ηλιέλαιο, για άλειμμα
  • 225g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 225g ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τα τρίμματα σοκολάτας

  • 200g λευκή σοκολάτα

Για το γλάσο

  • 200g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 400g ζάχαρη άχνη
  • 2 λεμόνια, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • 1 λάιμ, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα

Για την επικάλυψη

  • 250g μάνγκο, κομμένο σε κύβους (περίπου 2 μέτρια μάνγκο)
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα, φρυγανισμένη
  • 1 λάιμ, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C ( ή στους 160C με αέρα). Αλείφουμε με λίγο λάδι δύο τετράγωνα φορμάκια για σάντουιτς 18εκ. με χαλαρό πάτο και μετά στρώνουμε με λαδόκολλα.

2.Τώρα φτιάξτε το κέικ. Είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα σετ μίξερ τροφίμων με εξάρτημα για αυτό, αλλά μπορείτε να το κάνετε και με το χέρι. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά ανάμεσα σε κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Μοιράζετε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα στις φόρμες, απλώνοντάς το απαλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

3.Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας. Κόψτε ένα κομμάτι λαδόκολλας 28x33cm και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Λιώστε τη σοκολάτα είτε σε μπεν μαρί (μην αφήσετε το μπολ να αγγίξει το νερό) είτε σε 30 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά πάσα στιγμή. Μόλις λιώσει, ανακατέψτε τη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια ρίξτε τη στο κέντρο της έτοιμης λαδόκολλας. Ρίξτε μια μικροσκοπική κουκκίδα λιωμένης σοκολάτας κάτω από κάθε γωνία του χαρτιού για να την κολλήσετε στο ταψί και να μην μετακινηθεί. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι παλέτας, απλώστε τη σοκολάτα σε όλο το χαρτί μέχρι τις άκρες σε μια λεία, ομοιόμορφη στρώση. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.

4.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. (Και πάλι αυτό μπορεί να γίνει σε σετ μίξερ ή με το χέρι.) Χτυπήστε γρήγορα το βούτυρο για να χαλαρώσει και μετά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού και λάιμ. Χτυπήστε μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν, να γίνει λεία και κρεμώδης υφή. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

5.Για να ελέγξετε ότι τα κέικ έχουν ψηθεί, βάλτε ένα σουβλάκι στο κέντρο των κέικ – εάν είναι ψημένα, θα βγει καθαρό. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

6.Βγάζουμε τη σοκολάτα από το ψυγείο μόλις σφίξει. Βουτήξτε ένα μακρύ, κοφτερό μαχαίρι σε πολύ ζεστό νερό και σκουπίστε το. Περάστε το μαχαίρι κάτω από το χαρτί για να το απελευθερώσετε από το δίσκο και μετά κόψτε τη σοκολάτα σε δώδεκα ορθογώνια 11x7cm. Ξεφλουδίστε προσεκτικά το καθένα από το χαρτί στήριξης και απλώστε το σε μια καθαρή σανίδα. Κόψτε τυχόν κουρελιασμένες άκρες για να καθαρίσετε τα θραύσματα. Στη συνέχεια, κάντε μια τομή στη διαγώνιο περίπου 3 εκατοστά στη μία μακριά πλευρά για ένα ωραίο διακοσμητικό φινίρισμα. Εάν τα θραύσματα αισθάνονται ότι γίνονται πολύ μαλακά σε οποιοδήποτε σημείο, επιστρέψτε τα στο ψυγείο για λίγο μέχρι να σκληρύνουν. Ομοίως, εάν θρυμματίζονται όταν κόβονται, σημαίνει ότι είναι πολύ σκληρά και εύθραυστα και έτσι τα αφήνετε να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου πριν συνεχίσετε. Επιστρέψτε τα έτοιμα κομμάτια στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούν.

7.Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τα κέικ από τις φόρμες και ξεκολλάμε το χαρτί. Απλώστε μια μικρή κουκκίδα γλάσο βουτυρόκρεμα στο κέντρο ενός πιάτου σερβιρίσματος ή βάσης για κέικ. Καθίστε το ένα μισό κέικ από πάνω για να κολλήσει και στη συνέχεια απλώστε το πάνω μέρος ομοιόμορφα με το ένα τρίτο (περίπου 200 γραμμάρια) από το γλάσο βουτυρόκρεμας. Τοποθετήστε το υπόλοιπο κέικ από πάνω για να στριμώξετε τη γέμιση και στη συνέχεια απλώστε το υπόλοιπο γλάσο με βουτυρόκρεμα ομοιόμορφα στην κορυφή και τις πλευρές του κέικ. Δεν χρειάζεται να φαίνεται τέλειο, καθώς ολόκληρο το κέικ σύντομα θα καλυφθεί με κομμάτια σοκολάτας και φρούτα.

8.Για να διακοσμήσετε, κολλήστε ένα κομμάτι, με μυτερή πλευρά προς τα πάνω και την πιο ωραία πλευρά προς τα έξω, στο πλάι του κέικ, ξεκινώντας από τη μία άκρη. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα άλλο, επικαλύπτοντάς το ελαφρώς πάνω από το πρώτο. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα τρίτο με τον ίδιο τρόπο για να συμπληρώσετε τη μία πλευρά. Επαναλάβετε για να εξαντλήσετε όλα τα κομμάτια και να καλύψετε όλες τις πλευρές του κέικ.

9.Διασκορπίστε τα κομμάτια μάνγκο σε ένα μόνο στρώμα σε όλη την κορυφή του κέικ. Πασπαλίζουμε πάνω από την καρύδα και το ξύσμα λάιμ (αν το χρησιμοποιήσουμε) και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν δεν σερβίρετε αμέσως, είναι καλύτερα να το διατηρείτε στο ψυγείο για να μην λιώσουν τα θραύσματα. Μπορεί να προετοιμαστεί έως και μια μέρα νωρίτερα.

Καλή επιτυχία!

Διάβασε επίσης:

Κέικ κολοκυθιού: Απλή συνταγή για ένα γευστικό twist!

Leave a Reply

Your email address will not be published.