Αυτό το αναζωογονητικό εξαιρετικά απαλό σορμπέ έχει όλα τα υπέροχα καλοκαιρινά φρούτα που υπάρχουν πλέον σε αφθονία.

Συστατικά

  • 500γρ φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα
  • χυμό και τριμμένη φλούδα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 2 – 3 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι όπως Cointreau ή Grand Marnier
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 100γρ ζάχαρη άχνη

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε τα φρούτα, τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ και 175ml νερό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μου αρέσει να αφήνω τους σπόρους, αλλά μπορείτε να κοσκινίσετε το μείγμα σας αν προτιμάτε.
  2. Αν έχετε παγωτομηχανή, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να παγώνει, εναλλακτικά ρίξτε το σε ένα άκαμπτο δοχείο και παγώστε, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου και να αισθάνεται λασπωμένο.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει και να γυαλίσει. Διπλώνουμε τη μαρέγκα στο παγωμένο μείγμα φρούτων και συνεχίζουμε να καταψύχουμε και ανακατεύουμε μέχρι να παγώσει τελείως. Αν ετοιμάσετε από πριν, μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη