Η πανακότα φράουλας είναι ένα απολαυστικό ιταλικό επιδόρπιο γνωστό για την κρεμώδη υφή και τη δροσερή του γεύση. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την απαλότητα της κρέμας με τη γλύκα των φραουλών, δημιουργώντας μια λαχταριστή απόλαυση ιδανική για κάθε περίσταση.

Συστατικά:

  • 500 γρ φρέσκες φράουλες
  • 100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τις φράουλες σε κύβους και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να σπάσουν οι φράουλες και να βγάλουν τους χυμούς τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίζουμε τη σκόνη ζελατίνης πάνω από 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά.
  4. Μόλις ψηθούν οι φράουλες, αφαιρέστε τις από τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  7. Ανακατεύουμε τον πουρέ φράουλας και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  8. Ρίξτε το μείγμα σε ποτήρια σερβιρίσματος ή σε φορμάκια.
  9. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να δέσει.
  10. Σερβίρετε παγωμένο, γαρνίροντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σάλτσα μήλου: Υπέροχη για χοιρινό αλλά και τηγανίτες!