Ανακοινώθηκε η δυσάρεστη είδηση για τον απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Σπύρου Φωκά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η σύζυγός του, Λίλιαν, ανακοίνωσε τον θάνατό του μέσω μιας συγκινητικής ανάρτησης στο Facebook.

Στο μήνυμά της, η Λίλιαν αποχαιρετά τον αγαπημένο της σύζυγο με τα λόγια “Καλή αντάμωση Σπύρο μου”, ενώ συνόδευσε την ανάρτηση με το τραγούδι “Τα Δειλινά” της Βίκυς Μοσχολιού.

Φίλοι και θαυμαστές του Σπύρου Φωκά εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στον προφίλ της Λίλιαν Φωκά, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον θαυμασμό τους για τον μεγάλο ηθοποιό.

Λίγα λόγια για τον Σπύρο Φωκά

Ο Σπύρος Φωκάς, γεννημένος στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου 1937 με το πραγματικό όνομα Ανδρουτσόπουλος Σπύρος, αναδείχθηκε ως ένας εξέχων Έλληνας ηθοποιός με ενδιαφέρον παρελθόν στον κινηματογράφο, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής του σε μεγάλες παραγωγές του Hollywood.

Η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα όταν ήταν μόλις 9 ετών, αφού ο πατέρας του ήταν ταξιδιωτικός πράκτορας και η μητέρα του είχε ρίζες στην Κέρκυρα. Ο Σπύρος Φωκάς αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και, παρά το γεγονός ότι έζησε και εργάστηκε στην Αμερική για πολλά χρόνια, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1959 με το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο, όταν εμφανίστηκε στην ταινία “Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα” του Ανδρέα Λαμπρινού. Η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτέλεσε τον αφετηριακό πόντο για τη διεθνή αναγνώριση του Σπύρου Φωκά.