Το καλοκαίρι πλησιάζει και εμείς για να σε βοηθήσουμε σου δίνουμε 8 tips για να ακολουθήσεις στην κουζίνα σου και να μείνεις αδύνατη!

Φρούτα και λαχανικά αντί για πατατάκια: Πλύνε, κόψε και αποθήκευσε σταφύλια, ακτινίδιο, καρότα, πιπεριές και οτιδήποτε άλλο τρως, ωστόσο βάλτε σε μέρος που θα είναι εύκολα προσβάσιμο, πχ όχι στο τέλος του ψυγείου. Έτσι, όταν θα έχεις λιγούρες, θα τσιμπάς από εκεί αντί για πατατάκια, γαριδάκια και οτιδήποτε άλλο σε παχαίνει.

Ετοίμασε σαλάτα για καιρό: Η σαλάτα συνοδεύει όλα τα γεύματα μας, ωστόσο η ετοιμασία της μπορεί να σου πάρει τόσο χρόνο που στο τέλος θα την παραλείψεις. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να κόψεις ένα μεγάλο μπολ σαλάτας από την Κυριακή, έτσι ώστε να μην χρειάζεται χρόνος για να φτιάξεις άλλη.

Χρησιμοποίησε μεζούρες: Το να μετράς το φαγητό που καταναλώνεις θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ένα μέτρο στις θερμίδες αλλά και να μην βάζεις υπερβολικά μεγάλες μερίδες. Το να έχεις τις μεζούρες πάνω στον πάγκο θα σου θυμίζει να τις χρησιμοποιείς, κάτι πολύ βασικό άλλωστε!

Φτιάξε από πριν τα σνακ:  Ξέρεις τι συμβαίνει όταν καταναλώνεις πατατάκια και μπισκότα. Καταλήγεις να τρως όλο το κουτί! Για αν μην συμβαίνει αυτό, αγόρασε τα αγαπημένα σου υγιεινά σνακ, όπως ξηροί καρποί, ποπκορν, φρούτα και άλλα, και τοποθέτησε τα σε σακουλάκια τα οποία θα σου δίνουν 100 θερμίδες το καθένα. Έτσι θα τρως υγιεινά αλλά και με μέτρο…

Κατέψυξε τους χυμούς σου: Το πρωί βιάζεσαι να ετοιμαστείς και δεν έχεις τη δυνατότητα να στύψεις χυμό. Μπορείς όμως, να κοιτάξεις στην κατάψυξη, όπου θα έχεις χυμούς που θα έχεις στύψει από την αρχή της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην χάνεις τις συνήθειες σου.

Παράτα τις ανθυγιεινές τροφές: ΟΚ, σε όλες μας αρέσουν τα παγωτά, οι πίτσες, τα σουβλάκια και όλες οι σοκολάτες, αλλά πρέπει να κάνεις τη θυσία και να τα απαρνηθείς! Πέτα όλα αυτά από τα ντουλάπια σου και αντικατέστησε τα με τροφές υγιεινές, όπως οι ριζογκοφρέτες.

Χρησιμοποίησε μικρότερα πιατάκια. Το κόλπο εδώ είναι οπτικό. Με μικρότερα πιατάκια, η ποσότητα της τροφής, σύμφωνα με τη διατροφή σου, θα φαίνεται αρκετή, οπότε θα «χορτάσει» το μάτι. Επίσης, δεν θα βάλεις και παραπανίσια τροφή γιατί απλά δεν… χωράει!

Κάνε πιο μεγάλες ποσότητες: Αν φτιάχνεις μια σούπα με λαχανικά, μην φτιάξεις μόνο ένα γεύμα. Φτιάξε τόσο, ώστε να φας για 2 ή 3 μέρες, έτσι ώστε να έχεις υγιεινή επιλογή στο ψυγείο σου και να μην πέσεις σε… παρασπονδίες!