Αφράτα και γιορτινά cupcakes με πλούσιο frosting κανέλας. Αυτό θα πει γιορτή!

Υλικά

1½ φλ αλεύρι

2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1½ φλ βούτυρο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας μελάσα

4 αυγά

1½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για το frosting

4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

250 gr κρέμα τυρί

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφουμε καλά το ταψί για τα muffins. Χτυπάμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Σε ένα δεύτερο μπολ κτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη μαύρη και τη λευκή ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μελάσα, τα αυγά και τη βανίλια. Τέλος, σειρά έχει το μείγμα με το αλεύρι. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ¾ κάθε muffin και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά πριν αφαιρέσουμε από το ταψί.

Όταν τα cupcakes κρυώσουν τελείως ξεκινάμε το frosting. Χτυπάμε το τυρί για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια, τη κανέλα και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τις υπόλοιπες κουταλιές της κρέμας γάλακτος. Απλώνουμε στα cupcakes και σερβίρουμε.