Μπορεί ο απλός κόσμος και η ζωή γενικότερα να αποδεικνύουν ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, ωστόσο η επιστήμη έχει κάτι να μας πεις. Με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χερτφορντσάιρ, υπάρχουν τρία πράγματα που αν επενδύσεις σε αυτά ξοδεύοντας κάποια χρήματα σε περίοδο κρίσης, τότε θα νιώσεις μια έντονη χαρά και ευτυχία που η διάρκεια τους θα είναι μεγάλη.

Σημειώνεις;

1. Σε ένα σύντομο ταξίδι

Μπορεί λόγω φόρτου εργασίας να μην έχεις την δυνατότητα να λείπεις για μεγάλο διάστημα σε ταξίδι, ωστόσο οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ακόμα και ένα σύντομο να προγραμματίσεις θα κάνει πολύ καλό στην ψυχολογία σου. Ακόμα και η προετοιμασία του, σου προκαλεί μια ευεξία και σε κάνει να νιώθεις ήδη γεμάτη. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά μέρη που απέχουν λίγες ώρες μακριά απ’την Αθήνα, οπότε μήπως ήρθε η ώρα να προγραμματίσεις ένα 3ημερο ταξιδάκι;

2. Σε καλλυντικά

Αυτό πιθανόν να μην σου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, μιας και ξέρεις τί χαρά νιώθεις κάθε φορά που αγοράζεις καλλυντικά. Ακόμα και το πιο απλό. Ακόμα και ένα κραγιόν. Αυτή η ευτυχία είναι καλύτερη ακόμα και όταν αγοράζεις ρούχα που ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα σου. Προφανώς χαίρεσαι και σε αυτή την περίπτωση, αλλά όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, η χαρά είναι στιγμιαία μιας και θα χαθεί με το που φορέσεις το ρούχο που αγόρασες, ενώ η διαφορά στα καλλυντικά είναι ότι βοηθούν στην γενικότερη περιποίηση του εαυτού σου συνεχώς.

3. Κάνε εγγραφή στο γυμναστήριο

Η γυμναστική είναι πολλά μαζί. Μπορεί βέβαια να έχεις στο σπίτι σου κάποια όργανα, αυτό δεν σημαίνει ότι αφιερώνεις τον ίδιο χρόνο με αυτόν που θα αφιέρωνες στο γυμναστήριο. Όταν αρχίζεις να διασκεδάζεις με τον αθλητισμό και θα βλέπεις συγχρόνως και αποτελέσματα, τότε τα οφέλη για την ψυχολογία σου είναι πολύτιμα. Γι’αυτό πάρε την ευκαιρία και ξεκίνα γυμναστήριο.