Για να έχεις απώλεια βάρους, πρέπει να ακολουθήσεις σίγουρα ένα πρόγραμμα που πολλές φορές είναι αυστηρό. Να κάνεις δηλαδή δίαιτα, γυμναστική και υπομονή για να δεις αποτελέσματα. Τα πράγματα όμως κάποιες φορές είναι πιο απλά απ’ότι πιστεύεις. Διότι με κάποια σημαντικά tips μπορείς να χάσεις κιλά και χωρίς φυσικά να ακολουθείς μια σειρά από δίαιτες. Πως; Θα σου εξηγήσουμε ευθύς αμέσως…

1. Κατανάλωσε το γεύμα σου πιο αργά

Μία συμβουλή που δίνουν σχεδόν όλοι οι διατροφολόγοι, μιας και όταν τρως γρήγορα ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να δώσει σήμα ότι έχει χορτάσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνεις πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ότι θα χρειαζόσουν αν έτρωγες πιο αργά.

2. Κοιμήσου αρκετά

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγικαν, αν κοιμηθείς μία ώρα παραπάνω το βράδυ τότε μπορείς να χάσεις μέχρι και 6 κιλά τον χρόνο. Αντί το βράδυ να κάθεσαι μέχρι αργά μπροστά απ’το λάπτοπ ή το κινητό, μπορείς να κοιμηθείς για να γλιτώσεις τις βραδινές λιγούρες, ενώ αν κοιμάσαι κάτω από 7 ώρες τότε θα νιώθεις έντονα το αίσθημα της πείνας κατά την διάρκεια της ημέρας.

3. Βάλε στόχο ένα ρούχο που δεν σου κάνει

Τα ρούχα είναι η μεγάλη αγάπη κάθε γυναίκας. Αυτό που νιώθεις όταν βλέπεις ότι το τζιν που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά τελικά σου κάνει και μάλιστα ταιριάζει με το σώμα σου, δεν περιγράφεται. Γι’αυτό μπορείς να βάλεις έναν στόχο στην καθημερινότητα σου για να τον υλοποιήσεις. Βρες ένα ρούχο που σ’αρέσει πάρα πολύ, σε μικρότερο μέγεθος και κάθε φορά που θα πεινάς ή θα τρως σαβούρες να σκέφτεσαι ότι πρέπει να το αγοράσεις.

4. Ξέρεις ότι μπορείς να χάσεις 100 θερμίδες εύκολα;

Κι όμως, κι όμως. Αν αφιερώσεις χρόνο να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, 100 θερμίδες γίνονται αέρας. Επιπλέον αν περπατήσεις 20 λεπτά ή τρέξεις για 10 λεπτά. Φαντάσου αν κάνεις λίγη ώρα παραπάνω, πόσες θερμίδες θα φεύγουν κάθε φορά.

5. Το σπιτικό φαγητό είναι πολύτιμο

Για δύο βασικούς λόγους. Α) είναι υγιεινό γιατί το φτιάχνεις μόνη σου και Β) γιατί δεν σπαταλάς χρήματα μόνο και μόνο για να φας ένα burger. Γι’αυτό να παίρνεις στην δουλειά μαζί ταπεράκι και να θυμάσαι να τρως φαγητά με λίγες θερμίδες.