Από χθες κυκλοφορεί η είδηση ότι τα ZARA του Ομίλου Inditex, έκλεψαν τα σχέδια της σχεδιάστριας, Tuesday Bassen. Η απάντηση τους όμως εξόργισε περισσότερο τον κόσμο, παρά η κίνηση της μεγάλης αλυσίδας ρούχων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’την αρχή..

Η Bassen είναι σχεδιάστρια ρούχων και αξεσουάρ που παραπέμπουν σε κόμικ και στο Λος Άντζελες είναι γνωστή απ’το site της που έχει 8000 επισκέπτες. Όταν η ίδια κατάλαβε την κίνηση των ZARA, δημοσίευσε μία φωτογραφία στον λογαριασμό της στο instagram, με τα δικά της σχέδια και διπλά αυτά που αντέγραψαν.

Ωστόσο τα πράγματα δεν έμειναν εκεί, και χιλιάδες φίλοι και followers της Bassen, ξεκίνησαν επίθεση μέσω twitter προς τα ZARA δημιουργώντας το hashtag #SupportTuesdayBassen. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια διαμάχη, με την Bassen να υποστηρίζει ότι έχει αναγκαστεί να δώσει πολλά χρήματα σε δικηγόρους προκειμένου να δικαιωθεί και όλο αυτό, έχει οικονομικό αντίκτυπο στην εταιρία της.

Τα ZARA απ΄την πλευρά τους, άφησαν να εννοηθούν ότι είναι μικρό το κακό αυτή η αντιγραφή μιας και δεν γνωρίζει ο κόσμος την σχεδιάστρια, αλλά εκπρόσωπος της Inditex, δήλωσε πως ο όμιλος σέβεται την δημιουργικότητα και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα πνευματικά δικαιώματα. Γι’αυτό τα συγκεκριμένα αξεσουάρ έχουν αποσυρθεί από τα καταστήματα, ενώ προσπαθούν να μιλήσουν με την Bassen για να λυθεί το ζήτημα. Βέβαια, η ίδια υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για την Bassen, αφού μέχρι και ο Louboutin δεν κατάφερε να νικήσει στα δικαστήρια την Inditex. Ο λόγος γιατί οι σχεδιαστές των ZARA είναι ανώνυμοι, επομένως είναι δύσκολο να αποδειχθεί η αντιγραφή.

I'm here! We made it to #sdcc and I'm sharing booth #5641 with @gemmacorrell ❤️

A photo posted by Tuesday Bassen (@tuesdaybassen) on