Ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα, που μπορεί να βρει την λύση του στην κουζίνα…

Γενικά το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα τα οποία ξεκινούν από την διακύμανση της διάθεσης έως πιο σοβαρά ωστόσο δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι! Η λύση είναι στην διατροφή και εμείς έχουμε για σένα τροφές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Όσπρια

Τροφές όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές είναι οι πρώτες επιλογές για τα προβλήματα δυσκοιλιότητας. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία.

foods to eat when constipated

Μπρόκολο

Το μπρόκολο αναφέρεται σε οποιαδήποτε ιατρική συζήτηση που έχει σχέση με το έντερο. Και όχι άδικα, καθώς είναι γεμάτο ίνες, που βοηθούν στην καλύτερη πέψη και στην σωστή λειτουργία του εντέρου.

foods to eat when constipated

Βρώμη

Και γενικά όλα τα ολικής αλέσεως προϊόντα. Είναι γεμάτη ίνες, βοηθά στην απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό και αυτό παίζει ρόλο στην απομάκρυνση των περιττωμάτων πιο εύκολα.

foods to eat when constipated

Σπανάκι

Ακόμη ένα λαχανικό που παίζει σπουδαίο ρόλο στην σωστή λειτουργία του εντέρου. Είναι γεμάτο με ίνες (όπως κατάλαβες είναι σημαντικές στην όλη διαδικασία), ενώ περιέχει και μαγνήσιο που βοηθά στην όλη διαδικασία!

foods to eat when constipated

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα από φιστίκια, αμύγδαλα και καρύδια ημερησίως, μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Ιδανικά, αν συνδυαστούν με γιαούρτι έχεις ένα πλήρες γεύμα!

foods to eat when constipated

Αχλάδια

Δεν έχουν την… δόξα που αξίζουν διατροφικά, ωστόσο τα αχλάδια είναι γεμάτα από αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Είναι το φρούτο με τις περισσότερες ίνες και οι διατροφολόγοι το θεωρούν απαραίτητο σε οποιαδήποτε δίαιτα.

foods to eat when constipated