Ο χρόνος μπορεί να περνάει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσεις το σώμα σου στις δικές του επιθυμίες…

Υπάρχουν απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να δεις αποτελέσματα και να διατηρήσεις το σώμα σου νεανικό και σφριγηλό. Ποια είναι αυτά;

  1. Αποδέξου τις αλλαγές στο σώμα σου

Σε αυτή την ηλικία, ο οργανισμός σου δεν καίει εύκολα το λίπος που λαμβάνεις, γι’ αυτό και το σώμα σου έχει αλλάξει αρκετά από την ηλικία των 20, ακόμα και των 30. Ο μόνος τρόπος για να κάψεις τις περιττές θερμίδες, είναι η άσκηση. Αν είσαι δραστήρια, αν περπατάς αρκετά, αν κάνεις jogging ή πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν θα έχεις τρομερό πρόβλημα. Αρκεί να προσέχεις λίγο και τη διατροφή σου. Διαφορετικά, αν δεν κάνεις καθόλου γυμναστική, θα πρέπει να προσέχεις αρκετά τη διατροφή σου και να αποφεύγεις τις πολλές ατασθαλίες. Η καλύτερη λύση είναι να ισορροπήσεις αυτά τα δύο: φαγητό και άσκηση. Μόνο έτσι θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και το σώμα σου θα μπει σε έναν ρυθμό, με αποτέλεσμα να χάσεις τα κιλά που θέλεις.

  1. Τσέκαρε τον θυροειδή σου!

Μπορεί να μην είχες κανένα πρόβλημα με αυτό μέχρι τώρα, όμως το ήξερες ότι μετά την ηλικία των 40, μπορεί να εμφανιστεί; Είναι πολύ πιθανό αυτό να σε εμποδίζει να χάσεις κιλά. Ο θυροειδής παράγει ορμόνες που κάνουν τον μεταβολισμό να υπολειτουργεί και μαζί με αυτόν, υπολειτουργεί και το σώμα σου. Αν έχεις παρατηρήσει ότι δεν μπορείς να αδυνατίσεις, αν και προσπαθείς, ότι κουράζεσαι εύκολα, ότι κρυώνεις ή ότι έχεις αυξημένη τριχόπτωση, καλό θα ήταν να κάνεις μια εξέταση, γιατί όλα αυτά είναι συμπτώματα του θυροειδή.

  1. Προσπάθησε να τρως μόνο 2 ή 3 μεγάλα γεύματα την ημέρα.

Το ιδανικό είναι να κάνεις 5 με 6 γεύματα την ημέρα και να τρως κάθε επόμενο γεύμα 3 με 4 ώρες μετά το προηγούμενο. Προσπάθησε να μην τρως πολλά γλυκά και να κόψεις την πολλή ζάχαρη. Αν για παράδειγμα βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου, απέφυγε να φας κάποιο γλυκό. Στόχος είναι να μην πεινάς. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να κάνεις αυτά τα συχνά κι ελαφριά γεύματα…

  1. Μην παραλείπεις το πρωινό

Eίναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και είναι απαραίτητο αν θέλεις να έχεις ένα ωραίο σώμα. Επίσης, προσπάθησε το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν πας για ύπνο.

  1. Γράψου σε ένα γυμναστήριο

Τα βάρη θα αυξήσουν τη μυϊκή μάζα του σώματός σου. Όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχεις, τόσο πιο εύκολα ο μεταβολισμός σου θα δουλεύει και θα καίει θερμίδες. Αν βαριέσαι το γυμναστήριο, αγόρασε βαράκια και κάνε ασκήσεις στο σπίτι!