Οι περισσότερες γυναίκες έχουν αποδεχθεί τους ερεθισμούς από το ξυράφι, ως μέρος της ζωής τους.

Ωστόσο υπάρχει λύση και τρόπος αυτά τα ενοχλητικά κόκκινα σπυράκια στην ξυρισμένη περιοχή σου, να μην τα ξαναδείς ποτέ!  Σκέψου μόνο πως ο συγκεκριμένος ερεθισμός είναι είδος εγκαύματος, επομένως χρειάζεσαι και την ανάλογη φροντίδα.

Τι το προκαλεί:

O ερεθισμός από το ξύρισμα  έχει να κάνει και με την ευαίσθητη επιδερμίδα. Γι’αυτό και εσύ καταλήγεις να βλέπεις τα κόκκινα σπυράκια σε σκόρπιες περιοχές που προφανώς είναι και οι πιο ευαίσθητες.

Πώς να το προλάβεις:

Πέτα τα ξυραφάκια μιας χρήσεως και το δέρμα σου θα σας ευχαριστεί για μια ζωή, Μπορεί να είναι πιο οικονομικά ωστόσο οι λεπίδες τους είναι λίγο πιο τραχιες και λίγο πιο οδοντωτές αν παρατηρήσει κανείς. Επένδυσε λοιπόν σε ένα πιο ακριβό ξυράφι και θα εξασφαλήσεις την σωτηρία των ποδιών, του μπικίνι αλλά και των μασχαλών, ενώ παράλληλα το αποτέλεσμα θα είνια πολύ πιο αποδοτικό. Αυτό που δεν θα σου προσφέρει αποδοτικό αποτέλεσμα είναι η πίεση που μπορεί να ασκείς στο ξυραφάκι. Ο καθένας νομίζει ότι όσο περισσότερο το πατήσει στο δέρμα, τόσο περισσότερο οι τρίχες θα απομακρυνθούν από την ρίζα. Ωστόσο το μόνο αποτέλεσμα που πιθανότατα θα δεις, είναι ένα δυσάρεστο έγκαυμα. Και αν χρησιμοποιείς ένα νέο ξυράφι, ξεκινήσε από όπου το δέρμα είναι λιγότερο ευαίσθητο (όπως τα πόδια σου) και στη συνέχεια προχωρήσε σε πιο ευαίσθητες περιοχές.

Τι να κάνεις εάν το πάθεις: 

Υπάρχουν βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ανακουφίσεις τα άκρα σου, αν σου δημιουργηθεί το έγκαυμα. Αρχικά, σου προτείνουμε την εφαρμογή μιας κατευναστικής λοσιόν με χαμομήλι.  Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις να δημιουργήσεις μια θεραπεία στο σπίτι με αλεύρι βρώμης ή μέλι. Επίσης, εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα και είσαι επιρρεπής στον ερεθισμό από το ξυράφι, σου προτείνουμε να πάρεις λίγο βαμβάκι το οποίο θα βουτήξεις σε νερό και αποθηκεύσεις στην κατάψυξη μέχρι την στιγμή που θα κάνεις το μπάνιο σου αφότου ξυριστείς. Ταμποναριστά εφάρμοσε το στις περιοχές που ξύρισες και πρόλαβε τους ερεθισμούς πριν ακόμη αυτοί δημιουργηθούν!