Το καλοκαιράκι τελείωσε, οι περισσότεροι επιστρέψαμε στις παλιές μας «χειμερινές» συνήθειες και παρόλο που το καλοκαίρι έφυγε, ωστόσο αυτό που έμεινε μαζί μας είναι τα… έξτρα κιλά! Υπολογίζουμε ότι στις καλοκαιρινές διακοπές μόνο το 1% του γήινου πληθυσμού μπορεί να διατηρήσει τη διατροφή του, καθώς όσο και να προσέχεις όλο και κάποια ατασθαλία θα έχεις κάνει! Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο ξεκινήσεις ξανά να κάνεις σωστή διατροφή θα πρέπει να ξεχάσεις δια παντός μια σειρά από κακές συνήθειες, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα σε εμποδίσουν από το να πετύχεις την πολυπόθητη απώλεια βάρους…

1. Οι μεγάλες ποσότητες

Πολλές φορές έχουμε την τάση να το παρακάνουμε με τις ποσότητες που καταναλώνουμε (ακόμη κι εάν οι τροφές που επιλέγουμε εντάσσονται στην κατηγορία που ονομάζουμε «υγιεινές»)! Για αυτό η λογική που θα πρέπει να ακολουθούμε στα γεύματα μας είναι λίγο «μετρημένο» φαγητό και πολλές φορές μέσα στην ημέρα, τηρώντας ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 ωρών ανάμεσα από γεύματα.

2. Έλλειψη νερού

Το νερό είναι «φάρμακο» για τον οργανισμό μας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες το νερό βοηθάει σημαντικά στις καύσεις και στο ξύπνημα του μεταβολισμού. Ιδανικά 3 λίτρα την ημέρα θα σας κρατήσουν σε φόρμα και θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις όποιες τοξίνες.

3. Ποτά και αναψυκτικά με ζάχαρη!

Ναι πολλές φορές ένα ποτήρι αναψυκτικό μπορεί να σε βοηθάει να ξεγελάσεις της δίψα σου και ακόμη να νιώσεις μια προσωρινή «τόνωση», όμως σε οποιαδήποτε προσπάθεια για δίαιτα, τα αναψυκτικά (ή τα ποτά που περιέχουν έντονη ζάχαρη) πολύ απλά δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο σπίτι.

4. Μηδέν άσκηση και (κυρίως) καθόλου περπάτημα

Πολλές φορές μπορεί να τηρείς κατά γράμμα τη διατροφή σου, όμως να διαπιστώνεις ότι έχεις κάνει μια… τρύπα στο νερό, σε ότι έχει να κάνει με την απώλεια βάρους. Που μπορεί να οφείλεται αυτό; Μα φυσικά, στο γεγονός ότι δεν ασκείσαι σωστά! Ακόμη και εάν δεν μπορείς να κάνεις αεροβικές ασκήσεις, είναι πολύ σημαντικό να βάλεις στη καθημερινή ρουτίνα σου το περπάτημα. Το συχνό περπάτημα (οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα πρέπει σε ημερήσια βάση να περπατάμε 5000 βήματα) μαζί με τη διατροφή είναι ο χρυσός συνδυασμός

5. Προβληματικός ύπνος

Μπορεί να σας φανεί αξιοπερίεργο, όμως η σωστή λειτουργία του ύπνου είναι ζωτικής σημασίας στη διατήρηση ενός διατροφικού κύκλου. Αναμφίβολα, ο διακεκομμένος, ελλιπής και  ολιγόωρος ύπνος δεν πρόκειται να σας βοηθήσει, για αυτό και θα πρέπει να βρείτε τους τρόπους ώστε να κοιμάστε σωστά και τουλάχιστον για 7 ώρες την ημέρα.

6. Υπερβολικοί υδατάνθρακες

Οι low-carb δίαιτες (χαμηλών υδατανθράκων) έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικές. Προσπάθησε να περιορίσεις σάκχαρα και αλεύρι (μαζί με ότι παρασκευάζεται από αυτά) και θα δεις αποτέλεσμα πάρα πολύ γρήγορα.

7. H συνήθεια του… Junk Food

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο νόστιμο είναι το junk food, παρόλα αυτά όταν ξεκινάμε μια σωστή διατροφή θα πρέπει σχεδόν να εξαλείψουμε τα συγκεκριμένα φαγητά από την καθημερινότητα μας.

8. Τρως υπερβολικά… λίγο!

Μπορεί να σου φανεί περίεργο, όμως εάν τρως πολύ λιγότερο από όσο πρέπει και δεν προσλαμβάνεις την κανονική και ισορροπημένη ποσότητα φαγητού που πρέπει κάνεις και πάλι κακό στον οργανισμό. Εάν τρώμε λιγότερο από όσο πρέπει, το σώμα μας έχει την τάση να μειώνει στο ελάχιστο τις καύσεις, καίγοντας περισσότερη μυϊκή μάζα. Αυτή είναι μια πρακτική που δεν πρέπει να την ακολουθείτε με… τίποτα!