Μπορεί να διένυε τη δεύτερη εγκυμοσύνη της στα 47 της χρόνια, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Halle Berry να αγωνίζεται σθεναρά για την προστασία των παιδιών απέναντι στις «φωτογραφικές» επιθέσεις των παπαράτσι.

Έτσι, λίγες μέρες πριν γεννήσει το γιο της, μπορεί να πανηγυρίζει την έγκριση του νόμου Senate Bill 606 που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, Jerry Brown.

Ο νόμος που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014 ορίζει πως ένας φωτογράφος θα φυλακίζεται για ένα χρόνο αν αποδειχτεί πως παρακολουθούσε παιδί δημοσίου προσώπου προκειμένου να το φωτογραφίσει. Στον ίδιο νόμο προβλέπεται και χρηματικό πρόστιμο για τις παραβιάσεις. Έτσι, η πρώτη παραβίαση επισύρει το πρόστιμο των 10.000 δολαρίων, η δεύτερη των 20.000 δολαρίων και για την τρίτη το κόστος ανεβαίνει στα 30.000 δολάρια.

Ο γερουσιαστής Kevin de Leon που συνεργάστηκε στενά με τη διάσημη ηθοποιό στην προσπάθεια τους να περάσει ο νόμος ξεκαθάρισε πως η «παρενόχληση» έγκειται όταν οι παπαράτσι καταγράφουν με εικόνα ή και ήχο δραστηριότητες ανηλίκων δίχως την έγκριση των γονέων ενώ παράλληλα αποδεικνύεται πως οι παπαράτσι παρακολουθούν τα παιδιά που θέλουν να φωτογραφίσουν, ηχογραφήσουν ή μαγνητοσκοπήσουν.

Εκτός από τον γερουσιαστή, η Halle Berry είχε κι άλλους συμμάχους στο πλευρό της, τις επίσης διάσημες μαμάδες, ηθοποιό, Jennifer Gardner, τραγουδίστρια, Αdele και την ελληνικής καταγωγής, σεναριογράφο-ηθοποιό, Nia Vardalos, τις οποίες η κάτοχος βραβείου Όσκαρ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει.

Η Halle Berry με τη συνάδελφο της Jennifer Gardner σε ακρόαση σχετικά με την επιβολή του anti-paparazzi νόμου

Η Halle Berry με τη συνάδελφο της Jennifer Gardner σε ακρόαση σχετικά με την επιβολή του anti-paparazzi νόμου

Σε δήλωση της που ακολούθησε την έγκριση του νόμου η Berry εξέφρασε την ανακούφιση της για την εφαρμογή του νομοσχεδίου Senate Bill 606 λέγοντας χαρακτηριστικά πως ‘’Ξεκίνησα αυτόν τον αγώνα με πολλή ελπίδα και με λίγη αμφιβολία οπότε δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου απέναντι στον κυβερνήτη Brown. Εκ μέρους των παιδιών μου, ελπίζω πως εδώ θα λάβει τέλος η επιθετική συμπεριφορά των παπαράτσι που έχει προκαλέσει τόσα τραύματα και συναισθηματικό άγχος στα παιδιά δημοσιών προσώπων’’.

Η Halle Berry έχει και στο παρελθόν μιλήσει ανοιχτά για το συναισθηματικό στρες που έχει υποστεί η 5χρονη κόρη της Νahla από το κυνήγι των παπαράτσι, ενώ ο σύζυγος της και πατέρας του παιδιού που κυοφορεί, Γάλλος ηθοποιός, Olivier Martinez έχει πιαστεί, αρκετές φορές, στα χέρια με φωτογράφους που καραδοκούν κάθε τους βήμα.

H Halle Berry με τον άντρα της Olivier Martinez και την κόρη της Nahla

H Halle Berry με τον άντρα της Olivier Martinez και την κόρη της Nahla

Μένει να δούμε αν από τις αρχές του 2014 οι φωτογραφίες διάσημων παιδιών που δημοσιοποιούνται στα media, μειωθούν σημαντικά.