Οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί με ένα βιβλίο σε φανταστικούς κόσμους με τις νέες κυκλοφορίες τους.

Βαθμολογίες

09475

Συγγραφέας: Λόρεν Μακλαφλιν

Μετάφραση: Στέλλα Κασδαγλη

Ξέχνα την οικογένεια, ξέχνα τους φίλους σου. Είσαι η βαθμολογία σου! Αν πάρεις πάνω από 90, έχεις εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία και την καριέρα των ονείρων σου. Αν πάρεις κάτω από 75, η ζωή σου θα είναι πολύ σκληρή.

Η Ιμάνι Λεμόντ έχει βάλει τα δυνατά της και έναν μήνα πριν από την αποφοίτηση έχει καταφέρει να φτάσει στο 92. Δυστυχώς, η καλύτερή της φίλη, η Κάντυ, είναι στο 71 και συνεχώς πέφτει. Και τώρα ο Ντιέγο Λάντις –πανέξυπνος, επαναστάτης και αβαθμολόγητος– ζητάει από την Ιμάνι να γράψουν μαζί μια εργασία.

Για να ανεβάσει τη βαθμολογία της, η Ιμάνι πρέπει να σκεφτεί το μέλλον της. Να μείνει πιστή στη βαθμολογική της ομάδα. Να ξεφορτωθεί αυτούς τους δύο.

Όμως η Ιμάνι δε νιώθει πια καλά με το σύστημα της βαθμολόγησης, γιατί εκτός από πρακτικά κριτήρια περιλαμβάνει και ηθικά. Τις παρέες σου, τη συμπεριφορά σου, τα μέρη όπου συχνάζεις, τον τρόπο με τον οποίο μιλάς… Η Score Corp –η κολοσσιαία εταιρεία προγραμματισμού, με τις πανέξυπνες και πανταχού παρούσες μικρές κάμερες που παρακολουθούν την παραμικρή κίνηση του καθενός– ισχυρίζεται ότι η βαθμολόγηση έχει στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες κοινωνικής ανέλιξης. Ποιοι όμως είναι εκείνοι που θα ωφεληθούν στον θαυμαστό καινούριο κόσμο της Score Corp; Για ποιο λαμπρό μέλλον θα άξιζε άραγε να παρατήσεις την κολλητή σου;

Η Ιμάνι πρέπει ν’ αποφασίσει γρήγορα, γιατί, από τη στιγμή που θα βγουν οι τελικές βαθμολογίες, δεν υπάρχει πλέον γυρισμός.

 

Η Κυρά της Αιξωνής – Η Ιστορία ενός Αρχαίου Δρόμου

09150

Συγγραφέας: Αθηνά Μπίνιου

Εικονογράφηση: Μαρία Οικονόμου

Τι συµβαίνει όταν η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως
έναν αρχαίο δρόµο; Εκεί που σήµερα βρίσκονται οι δήµοι Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγµένης, από το 500 π.Χ. περίπου υπήρχε ο αρχαίος δήµος
της Αιξωνής και οι γειτονικές Αλές Αιξωνίδες. Ο αρχαίος δρόµος, που αποκαλύφθηκε τυχαία σ’ ένα οικόπεδο, γίνεται αφορµή
για µια περιπλάνηση στις εποχές και στη ζωή των ανθρώπων
που κατοικούσαν εκεί, µε οδηγό την Κυρά της Αιξωνής και µε µίτο τις αφηγήσεις της από τη µυθολογία.

 

Ο Άνεμος στα Μαλλιά της

10186

Συγγραφέας: Ελένη Δικαίου

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Εκείνος έχει αποτύχει στις εξετάσεις για την αρχιτεκτονική. Εκείνη ετοιµάζεται να δώσει Πανελλήνιες για πρώτη φορά. Μια τυχαία συνάντηση.Ένας έρωτας γεννιέται. Θα µπορούσε να είναι η συνηθισµένη ιστορία δυο νέων παιδιών που αγαπήθηκαν ανταλλάσσοντας φιλιά πλάι στη θάλασσα, αλµυρισµένα µε την αλισάχνη. Όµως οι καιροί έχουν άλλη γνώµη. Ο Γιώργος βρίσκεται ξαφνικά µπλεγµένος σε µια άσχηµη ιστορία που αφορά τον τρόπο διαχείρισης της οικογενειακής επιχείρησης. H οικονοµική κρίση έχει εισβάλει απρόσκλητη στον ονειρικό κόσµο των νεανικών του χρόνων, οδηγώντας τον στην αμφισβήτηση όλων όσα έχει βιώσει ως εκείνη τη στιγµή. Αγωνίζεται να ξεχωρίσει την αλήθεια από το «δήθεν». Αντίπαλός του, η ίδια του η οικογένεια. Μοναδική του δύναμη, ο έρωτας µε τη Γιασεµή.

Καθώς θα διαλύονται όλα τα «δήθεν» της ζωής του λες και τα παίρνει ο θαλασσινός άνεμος που περνάει ανάμεσα στα μαλλιά της Γιασεμής, ο Γιώργος  θα μπορέσει να δει την αλήθεια  για πρώτη φορά μέσα απ’ τη δική της ματιά, μέσα απ’ τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί εκείνη την ομορφιά και τα δικά της θέλω. Με αυτό το καθαρό βλέμμα τελικά θα κρίνει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν και τον εαυτό του και θα ανακαλύψει την ομορφιά που κρύβουν όχι οι «δήθεν» αλήθειες αλλά οι πραγματικές, και τα θέλω που πραγματικά αξίζει να διεκδικήσει ο καθένας  μας.