Θα ήθελες να προλάβεις τον θάνατό σου εντός πενταετίας;

Αν ναι θα μπορούσες να δοκιμάσεις το διαδικτυακό τεστ προσδόκιμου ζωής που «έφτιαξαν» ερευνητές που στόχο έχουν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την υγεία μας και να προσέξουμε προκειμένου να μη δούμε τα ραδίκια ανάποδα!

Ένα ερωτηματολόγιο που περιλαμβάνει 12 απλές ερωτήσεις που κινούνται στο πλαίσιο  «πόσα αυτοκίνητα έχεις»,  « περπατάς αργά ή γρήγορα» και πάει λέγοντας ένας άνθρωπος, ηλικίας 40 ως 70 ετών, μπορεί να μάθει για τον κίνδυνο θανάτου που τον απειλεί εντός πέντε ετών.

Οι ερευνητές που επινόησαν αυτό το τεστ  σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Sense Αbout Science»-μία βρετανική ΜΚΟ που στόχο έχει να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοούν τους  επιστημονικούς και ιατρικούς ισχυρισμούς- λένε πως το τεστ μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε θέματα υγείας  ενώ μια μελλοντική χρήση είναι αυτή που θα επιτρέπει στους οικογενειακούς γιατρούς να εντοπίζουν τους ασθενείς που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν αλλά και να «φύγουν» νωρίς!

Το τεστ έχει την ονομασία Ubble και σου βρίσκει την «Ubble ηλικία» .

Αν η «Ubble ηλικία» σου είναι μικρότερη από την πραγματική σου ηλικία, τότε ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου είναι μικρός.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου κόβοντας το

«Το σκορ μπορεί να μετρηθεί διαδικτυακά μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου χωρίς να απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις ή κλινική εξέταση», δηλώνει ο Άντρεα Γκάνα του σουηδικού Ινστιτούτου Karolinska.

KANE ΚΛΙΚ ΕΔΩ