Θεώρημα θεμελιώδες όσο και το Θεώρημα ντ’ Αλαμπέρ-Γκάους (κι έλεγα, κάπου θα μου χρησίμευε κάποια στιγμή η μελέτη της ύλης των μαθηματικών για τις πανελλαδικές εξετάσεις): Οι άντρες ταυτίζονται με Ήρωες, κυρίως σούπερ ήρωες ή χαρακτήρες από κόμικς.

Έχοντας αυτόν τον κανόνα κατά νου δεν θα σου είναι δύσκολο να καταλάβεις με ποιον Ήρωα έχεις να κάνεις, αρκεί να λάβεις υπόψη σου τα ακόλουθα γνωρίσματα:

Ο Πήτερ Παν

O Peter Pan

O Peter Pan

Μένει για πάντα παιδί αφού αρνείται πεισματικά να μεγαλώσει και ας ανήκει στη γενιά των σημερινών 30αρηδων. Διαθέτει κέφι, ζωντάνια, ενέργεια. Μαζί του δύσκολα θα βαρεθείς αλλά μην ελπίζεις πως το φεγγάρι θα σας βρίσκει αγκαλιά στον καναπέ ή πως θα χτυπήσει γρήγορα μέσα του «πατρικό» ρολόι.

Ο Φλας Γκόρντον

O Flash Gordon

O Flash Gordon

Γνωριστήκατε, είπατε τα βασικά (όνομα, επάγγελμα, ζώδιο) και πολύ σύντομα γνωριστήκατε ακόμα καλύτερα στο…κρεβάτι! Το επόμενο πρωί έφυγε με ταχύτητα αστραπής! Δεν υπάρχει τρόπος να τον αναγνωρίσεις εύκολα, μόνο αν εμπιστευθείς το ένστικτο σου που συνήθως σου φωνάζει «ΜΑΚΡΙΑ» αλλά εσύ το αγνοείς επιδεικτικά γιατί εδώ που τα λέμε αυτός ο Φλας Γκόρντον είναι και ωραίο παιδί (ο αυθεντικός χαρακτήρας υποτίθεται πως είναι παίκτης πόλο και απόφοιτος του Yale). Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει, απλώς μην περιμένεις τηλεφώνημα του.

Ο Λούκι Λουκ

Ο Lucky Luke πάντα φεύγει με την πιστή του Dolly στο ηλιοβασίλεμα

Ο Lucky Luke πάντα φεύγει με την πιστή του Dolly στο ηλιοβασίλεμα

Ο φτωχός και μόνος καουμπόι. Είναι άνετος, αυτάρκης, τα κάνει όλα τέλεια και με το δικό του τρόπο (“πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του”), ανήσυχος (κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό) και θα είναι σωστός απέναντι σου μέχρι το ηλιοβασίλεμα που θα μαζέψει τα λιγοστά πράγματα του και θα ξεκινήσει για την επόμενη περιπέτεια-αποστολή του. Ναι, θα περάσεις τέλεια μαζί του για όσο καιρό μείνετε μαζί αλλά μην ονειρευτείς το σπιτικό με το τζάκι, τα τρία παιδάκια σας και το σκύλο (ακόμα κι αν είναι ο Ραν Τα Πλαν). Ο Λούκυ Λουκ παραμένει κατά βάθος ένας μοναχικός καουμπόι με προβλήματα δέσμευσης.

Ο Πυγμαλίωνας

H ταινία

H ταινία “My Fair Lady” βασίστηκε στο έργο του Τζωρτζ Μπέρναντ Σω

Δεν είναι σούπερ ήρωας αλλά χαρακτήρας της μυθολογίας πάνω στον οποίο «πάτησε» ο θεατρικός συγγραφέας Τζωρτζ Μπέρναντ Σω για να δημιουργήσει τον δικό του Πυγμαλίωνα, τον καθηγητής φωνολογίας Χίγκινς. Σύμφωνα με το έργο του Σω ο εν λόγω καθηγητής στοιχηματίζει πως μπορέσει με τη διδασκαλία του να μεταμορφώσει ένα άξεστο κορίτσι που ζει πουλώντας λουλούδια στο δρόμο σε κυρία αριστοκρατίας. Το αρχέτυπο του Πυγμαλίωνα συνδέεται με τον άντρα που διαπλάθει τη γυναίκα έτσι όπως τη θέλει, γίνεται το δημιούργημα του. Θα αναγνωρίσεις εύκολα τον άντρα Πυγμαλίωνα επειδή αρχικά θα σε εντυπωσιάσει, και μετά θα σε κουράσει, με τις γνώσεις που θέλει να σου μεταλαμπαδεύσει. Είναι ιδανικός για εσένα αν είσαι φιλομαθής και έχεις απόλυτη ανάγκη να θαυμάζεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Προσοχή όμως, οι άντρες αυτοί συνήθως ερωτεύονται το δημιούργημα τους και όχι αυτό που πραγματικά είσαι.

Ο Σούπερ-Μαν

Superman & Lois Lane

Superman & Lois Lane

Είναι εκεί για να σώσει την ημέρα! Θα βγάλει το σκύλο σου βόλτα, θα πάει τη γιαγιά σου στο γιατρό και θα σου έχει ετοιμάσει ρομαντικό δείπνο. Δεν τρομάζει από το δυναμικό σου χαρακτήρα όπως συμβαίνει με τον Κλαρκ Κεντ και τη Λόις Λέιν, αντιθέτως θα σε στηρίζει στις φιλοδοξίες σου. Είναι ταπεινός, δεν σου τονίζει για παράδειγμα πόσο γαμάτος είναι αφού ο μόνος λόγος για τον οποίο απολαμβάνετε το δείπνο σας είναι επειδή έσωσε τον πλανήτη Γη από τον παρανοϊκό Λεξ Λούθορ, και κάτω από τους πάνω, κάτω, πλαϊνούς κοιλιακούς και τα στιβαρά μούσκουλα κρύβεται ένα αγνό παιδί της επαρχίας.

Κράτα τον γιατί πιο τέλειος δεν γίνεται, μόνο που συχνά το τέλειο είναι βαρετό!