Αν είσαι άντρας πιθανώς να μην την ξέρεις, αν είσαι γυναίκα δεν μπορεί να μην έχεις δει την ταινία «Πώς να χάσεις έναν άντρα μέσα σε 10 μέρες». Στη συγκεκριμένη ταινία η πρωταγωνίστρια Άντι (Κέιτ Χάντσον) δοκίμασε όλα τα γυναικεία κλισέ προκειμένου να κάνει τον Μπέντζαμιν (Μάθιου Μακόναχι) να την χωρίσει μέσα σε 10 μέρες! Και ναι, διέλυσε την αντρική βραδιά χαρτοπαιξίας, και ναι, τον πήγε σε συναυλία της Σελίν Ντιόν (εκεί χωρίζεις αμέσως, δεν μετράς 24ωρα), και ναι, του πήρε γλάστρα, σκύλο, οικειοποιήθηκε το χώρο του και διακόσμησε το μπάνιο του με ροζ αξεσουάρ και ναι, μιλούσε καθημερινά με τη μαμά του στο τηλέφωνο και ναι, έφτιαξε φωτογραφικό άλμπουμ με τα μελλοντικά τους παιδιά!

Το καλό είναι πως όλα αυτά έγιναν σε ταινία (αν είσαι γυναικά και κάποια από τις παραπάνω συμπεριφορές σου θυμίζει τον εαυτό σου, μόλις κατάλαβες γιατί χωρίζεις σε 10, 20, το πολύ 30 μέρες). Το κακό είναι πως στην πραγματική ζωή συναντάμε συχνά τις ακόλουθες αντρικές συμπεριφορές που μας κάνουν να τραγουδούμε «Καλύτερα μόνος μου εγώ κι ο πόνος μου» παρά να αφιερώσεις περισσότερα από 10 λεπτά σε έναν άντρα που…

…προσβάλει τις φίλες και γενικά την παρέα σου

Sorry, κιόλας, αλλά πως μπορούμε να βάλουμε στη ζωή μας έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να συναναστραφεί την οικογένεια της επιλογής μας;

Extra tip: Δεν είναι όλες οι γυναικείες φιλίες «λυκοφιλίες», πολλές είναι πέρα για πέρα αληθινές!

…αν βρίζει ή θεωρεί τρελή τις πρώην του

Μία, δύο, να το δεχτώ. Όλες;

Πρώτον, στις συζητήσεις για τους πρώην, πάντα μαθαίνουμε τη μία πλευρά της ιστορίας.

Δεύτερον, αν ο άντρας μιλάει υποτιμητικά ή προσβλητικά για τις πρώην του, σου δίνει ένα στοιχείο για τον τρόπο με τον οποίο θα μιλάει για εσένα στο μέλλον.

Τρίτον, καλό είναι οι πρώην να μένουν θαμμένοι στο παρελθόν και να μην επιστρέφουν ως φαντάσματα!

…σε ανταγωνίζεται, στα πάντα!

Περιγράφεις μια ιστορία από ένα ταξίδι, θα βρει να πει μία που θεωρεί ακόμα πιο αστεία!

Ετοιμάζεις μια μακαρονάδα, δηλώνει πως την πιο τέλεια μακαρονάδα την κάνει εκείνος και θα σου κάνει το τραπέζι μια μέρα (καλά, μην αφήσεις κενό στην ατζέντα, γιατί θα φας γλαρόσουπα).

Αναφέρεσαι σε κάποιον που θαυμάζεις, θα τον υποβιβάσει οπωσδήποτε!

Παίρνεις προαγωγή και σχολιάζει το γεγονός πως η αύξηση στο μισθό δεν είναι και σπουδαία!

Μην το αναλύσω περεταίρω…φοράς αθλητικά; Ωραία, και τώρα τρέχουμε!

…είναι μισογύνης

Λοιπόν, για κάποιο λόγο οι άντρες βρίσκουν διασκεδαστικό να υποβιβάζουν τις γυναίκες, είτε μέσω σεξιστικών αστείων είτε παίζοντας τους σατράπηδες. Σχόλια περί τολμηρού ντυσίματος, περί απαίσιας οδήγησης, δηλώσεις του τύπου «για να πλύνει κανά πιάτο καλή είναι», αν πρέπει ή όχι να ψηφίζει, πόσους ερωτικούς συντρόφους θα πρέπει ή έπρεπε να έχει στη ζωή της…κι άλλα τέτοια, δεν είναι αστεία, και το χειρότερο, συχνά μέσα από το χιούμορ περνάμε πεποιθήσεις οπότε αν ένας άντρας δεν σέβεται ούτε στην πλάκα τη γυναίκα, τότε είναι πολύ πιθανό να μην τη σεβαστεί ούτε στα σοβαρά!

Και θυμήσου, επειδή η ζωή μας δεν είναι ταινία, κάποια σημάδια βγάζουν μάτι! Μην περιμένεις το happy end, απλώς δώσε ένα END πριν δεθείς μαζί του και παίζετε μετά σε δραματικό σήριαλ.