Η αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο μας είναι η μεγαλύτερη ηθική και πνευματική ικανοποίηση και για πολλά χρόνια η οργάνωση Be Μy HERO «διδάσκει» τι σημαίνει ανθρωπιά. H κύρια δράση της αποτελεί ένα ηχηρό κάλεσμα που έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να εγγράψει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας να αποκτήσει αυτάρκεια και να μπορεί να σώσει Έλληνες ασθενείς που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες και η μόνη ελπίδα σωτηρίας τους είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει μια «αρνητική πρωτιά», καθώς είναι η τελευταία χώρα σε αριθμό εγγεγραμμένων εθελοντών Δοτών Μυελού μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης. Η συντριπτική πλειοψηφία των μοσχευμάτων προέρχεται από το εξωτερικό, όμως οι ομοεθνείς εθελοντές δότες έχουν περισσότερες πιθανότητες να «ταιριάζουν» λόγω κληρονομικότητας με τους Έλληνες ασθενείς. Υπολογίζεται ότι εάν αποκτήσουμε 200.000 Έλληνες Εθελοντές Δότες δηλαδή το σχεδόν 2% του πληθυσμού, τότε η πιθανότητα εύρεσης Δότη για κάθε Έλληνα ασθενή θα αυξηθεί στο 80%!

Θα αναρωτιέστε βέβαια το πως μπορεί να συμβεί αυτό; Η διαδικασία είναι πολύ απλή, γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που έχει να κάνει ο υποψήφιος είναι να δώσει σάλιο με μια μπατονέτα, ώστε να καθοριστεί η ιστοσυμβατότητα του. Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο δείγμα καταχωρείται στη εθνική και παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών και σε περίπτωση που κριθεί κατάλληλος, τότε καλείται να προσφέρει αιμοποιητικά κύτταρα, μέσω μίας διαδικασίας που στο 97% των περιπτώσεων διαρκεί κοντά στα 45 λεπτά και είναι παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας.

***

Την Παρασκευή 14/12 στο κομμωτήριο Μόνα Τρίχα (Θυμάτων κατοχής 74 & Γρηγ.Λαμπράκη, Κερατσίνι, τηλ: 2104000049) από τις 10.00 π.μ, η οργάνωση Be my HERO ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και εγγράφει νέους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Μια μπατονέτα είναι αρκετή για να δοθεί ελπίδα και χαρά σε παιδιά ή ενήλικους που νοσούν από καρκίνο του αίματος, κερδίζοντας ξανά το δικαίωμα στη ζωή. H ελπίδα δεν πρέπει να σβήσει ποτέ, καθώς τα σοβαρά αιματολογικά νοσήματα μπορούν να νικηθούν, φτάνει να γίνουμε όλοι ήρωες και να εξαπολύσουμε την μεγαλύτερη υπερδύναμη που κρύβουμε μέσα μας και δεν είναι άλλη από την ανθρωπιά μας. Την Παρασκευή λοιπόν στο κομμωτήριο Μόνα Τρίχα, όλοι φοράμε την κάπα μας, εγγραφόμαστε ως Εθελοντές Δότες Mυελού των Οστών και γινόμαστε πραγματικοί ήρωες! Τόσο απλά… με μια μπατονέτα!  

Eνημερώνομαι στο www.bemyhero.grwww.xarisezoi.grwww.oramaelpidas.gr

48361155_1980058585373138_3859045295325184_n