Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι σίγουρα διαφορετικά. Ακόμα και αν καταφέρουμε να βγούμε λίγο από το σπίτι, θα υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί και οι μεγάλες συγκεντρώσεις δε θα αποτελέσουν επιλογή. Ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποφασίσει ήδη ότι θα περάσει την περίοδο των εορτών σε στενό κύκλο. Η νέα όμως αυτή πραγματικότητα δε σημαίνει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα και να διασκεδάσουμε. Αν προχωρήσουμε στις κατάλληλες κινήσεις, αυτά τα Χριστούγεννα θα μας μείνουν αξέχαστα! Άλλωστε υπάρχουν πολλές ευχάριστες δραστηριότητες που θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε στο σπίτι ακόμα κι αν περάσουμε τις γιορτές με 1-2 άτομα!

12 ιδέες για μαγικά Χριστούγεννα ακόμα και σε καραντίνα

1. Βάλε στη ζωή σου το πρωινό

Αυτές τις μέρες συνηθίζουμε οι περισσότεροι να τρώμε αρκετά. Το πρωινό όμως είναι ένα γεύμα που οι Έλληνες συνήθως παραλείπουν. Την περίοδο των εορτών κάνε το πρωινό απόλαυση για σένα και τους δικούς σου ανθρώπους. Φτιάξτε μαζί scrubble eggs, ζεστά κρουασάν, στίξτε χυμούς και δημιουργήστε μια στιγμή μέσα στην ημέρα που θα διασκεδάζετε όλοι μαζί! Φέρε στο μυαλό σου το μπουφέ ενός ξενοδοχείου και ετοίμασε στο σπίτι ένα βασιλικό πρωινό.

2. Φτιάξε χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτή η δραστηριότητα θα κάνει το χώρο να μυρίζει υπέροχα. Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι η κουζίνα σου διαθέτει τα κατάλληλα σύνεργα, ώστε να δώσεις χριστουγεννιάτικα σχήματα στα γλυκά σου και να τα διακοσμήσεις αναλόγως.

3. Στόλισε όσο περισσότερο μπορείς

Φέτος οι υπερβολές σε λαμπάκια, στεφάνια, γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες κάλτσες κ.λ.π επιτρέπονται. Φτιάξε στο σαλόνι σου τη Disneyland. Κανένας δε θα σε παρεξηγήσει!

4. Φτιάξε ζεστά ροφήματα

Υπάρχουν πολλές χριστουγεννιάτικες γεύσεις για να συνοδεύσουν την καθημερινότητά σου. Βρες το δικό σου αγαπημένο συνδυασμό και απόκτησε ένα ρόφημα που θα σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγέννων.

5. Αγόρασε ένα χριστουγεννιάτικο παζλ

Συγκέντρωσε τους αγαπημένους σου και φτιάξτε μαζί ένα παζλ. Θα κάνει τις στιγμές μέσα στο σπίτι ευχάριστες και θα σας δέσει, καθώς θα κάνετε κάτι δημιουργικό ο ένας με τη βοήθεια του άλλου.

 

6. Διάβασε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο

Ακόμα κι αν μένεις μόνος, κάθισε δίπλα στο δέντρο, φόρεσε άνετα ρούχα και άσε να σε συνεπάρει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία. Υπάρχουν πολλές κλασικές ιστορίες που ενδείκνυνται γι’ αυτή την εποχή, όπως ο “Όλιβερ Τουίστ”, “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” κ.α.

7. Τραγούδησε 

Δοκίμασε το καραόκε μέσα στο σπίτι αυτά τα Χριστούγεννα και διασκέδασε μαζί με τα παιδιά σου.

8. Στείλε ένα δώρο σε κάποιον που αγαπάς

Αν δεν βλέπεις για λόγους ασφαλείας τους αγαπημένους σου ανθρώπους, στείλε ένα δώρο για να δείξεις ότι τους σκέφτεσαι.