Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Fashion Show Celebrate Love που διοργάνωσαν η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ και το Fabric Republic την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις τους στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το παρών έδωσαν αρκετοί καλεσμένοι, ανάμεσα τους ο Νίκος Στεφανής, καθηγητής Ψυχιατρικής και διευθυντής της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Σπύρος Μπερδέσης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι Πανεπιστημίων και οργανώσεων από την Ευρώπη.

Στόχος μας να αναδείξουμε την αυθεντική αγάπη, την αγάπη που πηγάζει από μέσα μας, την αγάπη προς τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

 

Έμπνευση μας;

Η αγάπη που πηγάζει από μέσα μας και διαχέεται στους γύρω μας , η αγάπη για εμάς , η αποδοχή του εαυτού μας και της διαφορετικότητας μας και η ψυχική μας υγεία , τα οποία είναι τα καλύτερα «ενδύματα» που μπορούμε να φορέσουμε.

Η μόδα είμαστε εμείς, οι άνθρωποι, οι επιλογές που κάνουμε, οι ομοιότητες και οι διαφορές μας. Μέσω της μόδας μπορούμε να κάνουμε μικρά, ή και μεγάλα, θαύματα, να εκφραστούμε, να ξαναγνωριστούμε, να γελάσουμε.

Το αποτύπωμά μας είναι τα συναισθήματα που προκαλούμε. Μέσα από το Fashion Show αναδείξαμε τη σημασία της επανάχρησης και πόση αγάπη κρύβει το μοίρασμα αφού τα ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν second hand, τα αξεσουάρ που φορέθηκαν ήταν από τη συλλογή της Fabric Republic και ήταν 100% από ανακυκλωμένα υλικά φτιαγμένα στο χέρι. Στην πασαρέλα μας περπάτησαν οι δικοί μας άνθρωποι, μέλη και ένοικοι των δομών μας, δείχνοντας μας πως τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο σε εμάς και τα όνειρα μας. Ότι η ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας, της ηθικής κατανάλωσης, της βιωσιμότητας και κυρίως ότι πάντα ο στόχος είναι να προάγουμε την αγάπη, να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη στην πασαρέλα της ζωής.

Ας μιλήσουν όμως οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, όπως είπε η συμμετέχουσα στην επίδειξη:

“Εγώ πρώτη φορά κάνω πασαρέλα, όμως όταν ήμουν 30, μου είχανε κάνει πρόταση να λάβω μέρος σε καλλιστεία στα οποία και πήγα. Δυστυχώς λόγω ύψους δεν με πήρανε, αλλά θυμάμαι ότι μου άρεσε πολύ. Τώρα είμαι 61 χρονών και σήμερα γύρισα πίσω 30 χρόνια! Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά και την ΙΑΣΙΣ και εύχομαι να το ξανακάνουμε!”, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι η βραδιά θα τους μείνει αξέχαστη, και συμπλήρωσαν:

“Πέρασα υπέροχα! Νιώθω γεμάτος χαρά και ευτυχία! Ευχαριστώ βαθιά την κα. Μαρία (Ηλιάκη-Σαρρή) και τον Νίκο (Μπαλτά), που με προσέχουν και με έχουν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια!” και

“Καταρχάς, εγώ θέλω να πω πως πέρασα υπέροχα και ότι στην πασαρέλα δεν έχει καμία σημασία το φύλο, η εθνικότητα, αλλά η ψυχή, η στοργή και η κατανόηση! Αυτό είναι που με κάνει να συμμετέχω σήμερα και ελπίζω να ξαναγίνει!”.

Δείτε εδώ όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του event:

https://www.youtube.com/watch?v=k3Fp77Yvxdo

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.fabricrepublic.store