Τα κοάλα που διασώθηκαν επιστρέφουν επιτέλους στα δάση τους! Πριν ο πλανήτης βρεθεί αντιμέτωπος με την απειλή του κορωνοϊού COVID -19, η Αυστραλία ζούσε τις δική μας μάχη με μερικές από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές. Οι φωτιές που ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019 και άρχισαν να σβήνουν τον Ιανουάριο του 2020, ήταν οι χειρότερες στην ιστορία της ηπείρου.

Οι επιπτώσεις για το περιβάλλον και την άγρια ζωή της Αυστραλίας ήταν τεράστιες. 1 δισεκατομμύριο ζώα έχασαν την ζωή τους στις φωτιές και μεταξύ τους πολλά κοάλα. Ωστόσο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι εθελοντές κατάφεραν να σώσουν αρκετά κοάλα, τα οποία αρχίζουν σιγά σιγά και επιστρέφουν στα φυσικά τους περιβάλλοντα, στα δάση! Είναι μία από τις ευχάριστες ειδήσεις που χρειαζόμαστε να ακούσουμε στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.
κοάλα επιστρέφουν στα δάση

Κοάλα που σώθηκε κατά την διάρκεια των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Μετά την διάσωσή τους, τα συμπαθητικά θηλαστικά φιλοξενήθηκαν στον ζωολογικό κήπο «Taronga». Επέστρεψαν στο δάσος των Γαλάζιων Όρων τις προηγούμενες μέρες.

Τα κοάλα έζησαν πολύ δύσκολες μέρες καθώς οι φωτιές έκαψαν εκατομμύρια δέντρα ευκαλύπτου, τα φύλλα των οποίων αποτελούν την τροφή τους. Οι συνθήκες είναι επιτέλους ιδανικές ώστε να αρχίσουν τα κοάλα να επιστρέφουν στα δάση τους.

Ακόμη, εκτιμάται ότι πάνω από 10,000 πέθαναν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η Δρ. Kellie Leigh, διευθύνων σύμβουλος του «Science for Wildlife», δήλωσε:

«Χαιρόμαστε πολύ για την επιστροφή των κοάλα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Οι πρόσφατες βροχές έχουν βοηθήσει την περιοχή και αρκετά δέντρα ευκαλύπτου έχουν νέα φύλλα. Θα τα προσέχουμε ανά περιόδους ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά». 

Διαβάστε ακόμη: Φούτερ με κοάλα από την Balenciaga για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία