Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός σαΐτας παγκοσμίως, το Red Bull Paper Wings, επιστρέφει για 6η χρονιά και αναζητά τους καλύτερους «πιλότους» στον κόσμο. Η ιδέα είναι απλή, διασκεδαστική και με πολλή φαντασία: οι συμμετέχοντες πρέπει να κατασκευάσουν μια σαΐτα και να την πετάξουν είτε όσο πιο μακριά μπορούν, είστε για όσο περισσότερη ώρα μπορούν ή να εκτελέσουν το καλύτερο ακροβατικό που μπορούν.

Μέσα από 8 εθνικούς προκριματικούς που θα πραγματοποιηθούν σε πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, 1 online διαγωνισμό, και στη συνέχεια 1 μεγάλο εθνικό τελικό, θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτεροι Έλληνες «πιλότοι», οι οποίοι θα ταξιδέψουν, στα μέσα Μαΐου, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για να λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό του Red Bull Paper Wings.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Η απόσταση και η διάρκεια πτήσης θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης, όπου οι δύο καλύτεροι «πιλότοι» από κάθε αγώνα θα δώσουν ραντεβού στις 15 Απριλίου για τον εθνικό τελικό. Τρίτη είναι το aerobatics, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Tik Tok.

Αν σκέφτεσαι ποια είναι η συνταγή για να τα πας καλά στον διαγωνισμό, μην ανησυχείς είμαστε εδώ για εσένα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, χρειάζεσαι μπόλικη δημιουργικότητα και ένα χαρτί Α4. Έχουμε και ένα επιπλέον bonus tip: Θα σου φανούν αρκετά χρήσιμοι κάποιοι βασικοί κανόνες της αεροναυπηγικής – πίστεψέ μας, θα σε βοηθήσουν να κατασκευάσεις ένα ακόμα καλύτερο χάρτινο αεροπλάνο και θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο τελικό.

Μην χάσεις την ευκαιρία να κυνηγήσεις το όνειρό σου και να γίνεις ένας από τους καλύτερους «πιλότους», και που ξέρεις μπορεί εσύ να είσαι αυτός/αυτή που θα βρεθείς στον παγκόσμιο τελικό της Αυστρίας, στο εικονικό Hangar-7 του Red Bull. Ο παγκόσμιος νικητής θα κερδίσει μια μοναδική εμπειρία πτήσης με τους διάσημους Red Bull Flying Bulls.

Για να πάρεις μέρος εδώ:

https://paperwings.redbull.com/gr-el/

#RedBullPaperWings

 

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες:

  • Για τις κατηγορίες «απόσταση» και «διάρκεια πτήσης» αρκεί να έρθεις στο πανεπιστήμιο που σε βολεύει και να πάρεις μέρος on the spot στον διαγωνισμό
  • Για την κατηγορία «aerobatics» θα χρειαστεί να ανεβάσεις ένα μικρό video με το πέταγμα της σαΐτας σου στο Tik Tok μέχρι την 1η Απριλίου, το οποίο θα το συνοδέψεις με hashtag το #redbullpaperwings και hashtag την χώρα σου, δηλαδή #greece. Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 4 Απριλίου.
  • Ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και στις 3 κατηγορίες, αλλά μπορεί να προκριθεί μόνο σε μία από αυτές.
  • Μείνε συντονισμένος/η εδώ καθώς σταδιακά θα ανακοινώνονται όλα τα πανεπιστήμια τα οποία θα επισκεφτεί το Red Bull Paper Wings.

 

Μάθε περισσότερα για όλους του κανόνες εδώ.