Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει τη φράση “Είσαι δυνατός εσύ, αντέχεις” ή να σε θαυμάζουν για την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό με τον οποίο χειρίζεσαι τις καταστάσεις. Από τον γονέα, μέχρι τον δάσκαλο και τον προπονητή, που δεν σου έδιναν εύκολα το “μπράβο” – που λάμβανε πολύ πιο εύκολα το αδερφάκι, οι συμμαθητές, οι συναθλητές – και που είχαν μόνο περισσότερες απαιτήσεις από εσένα, μέχρι τους φίλους και τους συντρόφους που έχουν συνηθίσει να είσαι ο βράχος τους κι ας νιώθεις μέσα ταλάντευση 8 Ρίχτερ, ο δυνατός, δυναμικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση άνθρωπος, παραμένει άνθρωπος και θα ήθελε να σου πει, αν του έδινες την ευκαιρία, πως:

“Δεν έχει μόνο λιακάδα στον πλανήτη μου”

Το χαμόγελο και η διάθεση για δράση μπορεί να είναι προσωπική στάση ζωής αλλά κανένας άνθρωπος δεν έφτασε σε αυτό το σημείο δίχως να έχει αγωνιστεί γι’αυτά. Οπότε την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς “τι πίνει και δεν σου δίνει” ένα τέτοιο άτομο, ρώτησε το τι πέρασε και πως κατόρθωσε να φτάσει στη δική του αντίληψη για τη ζωή.

“Πες μου μια καλή κουβέντα, έχω κι εγώ ανασφάλειες”

Επειδή τα έχει βρει με τον εαυτό του, δε σημαίνει πως δεν έχει ανάγκη από ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα ή ένα κομπλιμέντο.

“Δεν είμαι σάκος του μποξ”

Επειδή αντέχει, δε σημαίνει πως απολαμβάνει τις εντάσεις ή ότι χρειάζεται συνεχώς να δοκιμάζονται τα όρια του. Χρήσιμη πληροφορία: Ένας δυνατός άνθρωπος, έχει αισθήματα!

“Επειδή δείχνω σίγουρος για τον εαυτό μου, δε σημαίνει πως πιστεύω ότι είμαι τέλειος”

Η αποδοχή της μη τελειότητας είναι αυτό που φαντάζει ως τελειότητα στα μάτια των άλλων. Το “έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου όπως είναι” δεν είναι υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, αλλά σημαντικός στόχος που απλώς δεν αφέθηκε στην τύχη του…