Από μικροί ξέραμε πως τα φρούτα πρέπει να τα τρώμε με τη φλούδα τους και πως τα ωμά λαχανικά διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους  αναλλοίωτα όταν καταναλώνονται ωμά.

Σωστά;

Σωστά…με μερικές εξαιρέσεις, συγκεκριμένα, τέσσερις! Μάθετε ποια λαχανικά είναι πιο θρεπτικά όταν μαγειρεύονται:

Σπανάκι

Πλούσιο σε σίδηρο και μαγνήσιο, ειδικά το ασβέστιο που περιέχει το σπανάκι τριπλασιάζεται σε περιεκτικότητα όταν αυτό μαγειρεύεται.υγιεινή διατροφή

Κέιλ (Kale)

Το πλούσιο σε φυτικές ίνες αποκτά την ιδιότητα να μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης όταν μαγειρεύεται.υγιεινή διατροφή

Καρότα

Το αντιοξειδωτικό β-καροτένιο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α (βελτίωση όρασης, προστασία ανοσοποιητικού συστήματος, αντιγήρανση) όταν τα καρότα μαγειρεύονται. Επίσης, τα καρότα γίνονται πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται.υγιεινή διατροφή

Τομάτες

Παρόλο που είναι ένα από τα λαχανικά που λατρεύουμε να καταναλώνουμε ωμό (βλ. χωριάτικη σαλάτα), το λυκοπένιο που περιλαμβάνει η τομάτα αυξάνεται κατά 30% όταν μαγειρεύεται. Και σε τι ωφελεί το λυκοπένιο; Καταπολεμά τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση.υγιεινή διατροφή

Διαδώστε το νέο και στη μαμά σας…