Οι περισσότερες γυναίκες δυσανασχετούν όταν τις ρωτούν την ηλικία τους. Σε έναν κόσμο που η νεότητα είναι συνώνυμο της ομορφιάς, οι γυναίκες αισθάνονται ότι πρέπει να δείχνουν νέες προκειμένου να θεωρούνται όμορφες. Η πίεση από την κοινωνία να δείχνουν νέες είναι τόσο μεγάλη που το 1/4 του συνόλου των γυναικών αισθάνεται πως κρίνεται, από τους ανθρώπους γύρω, με βάση την ηλικία του. Σύμφωνα με τη νέα παγκόσμια έρευνα του Dove, μόνο το 10% των γυναικών είναι περήφανο να αποκαλύψει πόσο χρονών είναι και συνήθως δε θα πει την πραγματική του ηλικία. Στόχος του Dove είναι η δημιουργία ενός κόσμου όπου η ομορφιά αποτελεί πηγή αυτοπεποίθησης και όχι άγχους. Γι’ αυτό, δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Πόσο χρονών είσαι;» http://on.fb.me/17Yd4OG για να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τις γυναίκες να γιορτάζουν την ομορφιά τους σε κάθε ηλικία.

«Οι γυναίκες πιστεύουν ότι αν αποκαλύψουν την ηλικία τους, αυτό θα επηρεάσει το πώς οι γύρω τους αντιλαμβάνονται την ομορφιά τους» δήλωσε η Νάντια Παπαχρηστοπούλου, Marketing Manager Skin, Baby & Deos. Το Doveδημιούργησε την ταινία«Πόσο χρονών είσαι;»για να ενισχύσει τη δέσμευσή του στην ενισχύση της αυτοεκτίμησης των γυναικών κάθε ηλικίας.»

Η ηλικία αποτελεί πηγή άγχους για όλες τις γυναίκες, η οποία κορυφώνεται συνήθως στα τριάντα τους, αλλά γίνεται αισθητή ήδη από την εφηβεία τους. Η ταινία «Πόσο χρονών είσαι;» θέτει το ερώτημα: Πότε οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται άγχος για την ηλικία τους; Η ταινία παρουσιάζει μικρά κορίτσια που δηλώνουν με υπερηφάνεια την ηλικία τους, ενώ οι γυναίκες αποφεύγουν να απαντήσουν στην ερώτηση.

Τα κορίτσια αντικατοπτρίζουν τη συμπεριφορά των μαμάδων τους σχετικά με την ομορφιά, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι μαμάδες να αναγνωρίζουν την ομορφιά τους σε κάθε ηλικία ώστε να αποτελούν θετικά πρότυπα για τις κόρες τους. Ενθαρρύνοντας τις γυναίκες και την επόμενη γενιά να αναπτύξουν μια θετική σχέση με την ομορφιά τους, αυξάνεται η αυτοεκτίμησή τους και συνειδητοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Αποφεύγοντας την απάντηση στην ερώτηση: Πόσο χρονών είσαι;

Η απάντηση «αυτής» της ερώτησης κάνει τις περισσότερες γυναίκες να αισθάνονται δυστυχισμένες. Αποκαλύπτοντας την ηλικία τους, οι γυναίκες εστιάζουν στην αρνητική σύνδεση της ηλικίας με τη γήρανση τροφοδοτώντας περαιτέρω το άγχος τους σχετικά με το πώς φαίνονται. 1 στις 4 γυναίκες χρησιμοποιούν μια αρνητική περιγραφή για την εμφάνισή τους όταν ρωτώνται πόσο χρονών είναι, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων «μεγάλη» και «πολύ χονδρή». Στην πραγματικότητα, η ερώτηση για την ηλικία κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται τόσο άβολα που 2 στις 5 γυναίκες προσποιούνται ότι είναι νεότερες και συχνά αποφεύγουν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους.

 

Να είσαι ο όμορφος Εαυτός σου

Ρωτώντας «Πόσο χρονών είσαι;», το Dove προσκαλεί τις γυναίκες να ανακαλύψουν πώς αισθάνονται όταν αποκαλύπτουν την ηλικία τους και τι αποτέλεσμα έχει αυτό στην καθημερινότητά τους. Δείτε την ταινία στο http://on.fb.me/17Yd4OG και πάρτε μέρος στη συζήτηση στο #MyBeautifulSelf.