Το βέλο ως αξεσουάρ που δεν προορίζεται μόνο για τη νύφη δεν αποτελεί καινοτομική πρόταση στην ιστορία της μόδας.veil-bride

Αρκεί να θυμηθούμε τη Marlene Dietrich στην ταινία της δεκαετίας του ’30, Desire, για να το διαπιστώσουμε.

H Marlene Dietrich στην ταινία Desire

H Marlene Dietrich στην ταινία Desire

Την Άνοιξη του 2012 ο Jil Sander έκανε μια πρωτότυπη πρόταση όταν λάνσαρε το σκούφο με επένδυση βέλου. Η Anna Dello Russo έσπευσε, ως είδωλο της μόδας, να τον λανσάρει.

Jil Sander Spring 2012

Jil Sander Spring 2012

Anna Dello Russo

Anna Dello Russo

Πολλοί νόμιζαν πως επρόκειτο για ένα στιλιστικό κομήτη. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο τα pop icons, Miley Cyrus και Rihanna, έκαναν την εμφάνιση τους με σκούφους με βέλο ενώ η τελευταία επέλεξε σε πρόσφατη έξοδο της να φορέσει το βέλο μόνο ως headpiece. Η αλήθεια είναι πως και οι δύο κατόρθωσαν να ενσωματώσουν το βέλο στη casual γκαρνταρόμπα γιατί οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε υιοθετήσει το στυλ της Dita Von Teese στην καθημερινότητα μας.

Πρόκειται για ένα αξεσουάρ που δύσκολα περνά απαρατήρητο στο δρόμο αλλά αν σας αρέσουν τα εκκεντρικά και πρωτότυπα είδη ένδυσης τότε αυτό είναι το καπέλο για εσάς.

photo via sidesmilestyle.com

photo via sidesmilestyle.com

Μπορείτε να παραγγείλετε online το σκούφο με pom pom και βέλο της BCBG Max Azria – ο οποίος προς το παρόν είναι sold out – αλλά σε περίπτωση που είναι ξανά διαθέσιμος κοστίζει 68 δολάρια, ή απλώς να μετατρέψετε το συγκεκριμένο αξεσουάρ σε ένα εύκολο DIY project.

BCBG Max Azria beanie με pom pom & βέλο

BCBG Max Azria beanie με pom pom & βέλο

Η πιο απλή λύση είναι να αναζητήσετε μια κορδέλα με βέλο που θα περάσετε μέσα από τη φάσα του σκούφου ή αν το έχετε έστω και λίγο με τη ραπτική, ένα κομμάτι βέλο, μια βελόνα και μια πετονιά είναι αρκετά. Προσέξτε να ράψετε τις άκρες του βέλου ασύμμετρα στο πίσω πλευρά του σκούφου.