Το απαλό, κρεμώδες λικέρ δίνει σε αυτό το γιορτινό cheesecake την απόλυτη πινελιά ευχάριστης απόλαυσης. Περιχύνουμε με τριμμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με κακάο.

Συστατικά

  • 100g βούτυρο
  • 250g μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 600g τυρί κρέμα
  • 25ml Baileys ή άλλο λικέρ κρέμας
  • 100ml ζάχαρη άχνη
  • 300ml διπλή κρέμα, σαντιγί
  • 100g τριμμένη σοκολάτα

Για γαρνίρισμα

  • 200ml διπλή κρέμα, σαντιγί
  • κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα

Μέθοδος

  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα digestive. Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα μπισκότα να απορροφήσουν όλο το βούτυρο.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πιέζουμε στον πάτο μιας στρωμένης φόρμας με αποσπώμενη βάση 18εκ. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για μία ώρα.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Χτυπάμε ελαφρά το τυρί κρέμα και μετά χτυπάμε το λικέρ κρέμα και τη ζάχαρη άχνη. Διπλώνουμε τη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα. Όταν γίνει λείο, απλώστε ομοιόμορφα στα μπισκότα.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει για άλλες δύο ώρες. Μόλις δέσει, αφαιρέστε το στεφάνι και διακοσμήστε με σαντιγί και σκόνη κακάο πασπαλισμένη από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Στριφτάρια με μπέικον και τυρί: Το σνακ της Κυριακής!