Η παντζαρόσουπα με φέτα δεν έχει μόνο ένα υπέροχο χρώμα αλλά είναι και νόστιμη. Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη βότκα για την κλασική εμπειρία.

Συστατικά

  • 3-4 μεσαία παντζάρια (περίπου 500-600gr), τριμμένα χοντροκομμένα ή κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 500gr ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500ml ζωμός (το βόειο κρέας είναι καλύτερο, αλλά το κοτόπουλο ή τα λαχανικά θα κάνουν καλή δουλειά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 125gr φέτα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C και αέρα.
  2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις κομμένες ντομάτες. Ρίχνουμε από πάνω το σκόρδο και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
  3. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολτός. Αφαιρέσετε το δέρμα και τα κουκούτσια.
  4. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το παντζάρι και το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Σιγοβράζουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα παντζάρια.
  5. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  6. Μοιράζουμε την παντζαρόσουπα με φέτα σε ζεστά μπολ και θρυμματίζουμε λίγη φέτα σε κάθε μπολ. Σερβίρουμε με ψωμί.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Cranberry Sangía Punch: Το Xmas ποτό!