Αν έχεις όρεξη για κάτι γλυκό αλλά ελαφρύ, τότε αυτή η συνταγή για σπιτικό πουρέ μήλου είναι ό,τι πιο βολικό μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά. Χρειάζεσαι μόνο μερικά υλικά, λίγο υπομονή και ένα κατσαρολάκι. Το αποτέλεσμα; Βελούδινο, αρωματικό και ιδανικό είτε για πρωινό είτε για να συνοδεύσει κάποιο γλυκό ή ακόμα και για σνακ μέσα στη μέρα.
Υλικά
- 225γρ. μήλα μαγειρικής, καθαρισμένα, και κομμένα (περίπου 1 μεγάλο μήλο Bramley)
- Ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικό)
- 2 κ.σ. νερό
- 15γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά, βάλε τα κομμένα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το νερό. Κάλυψε την κατσαρόλα και άφησέ τα να σιγομαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να αρχίσουν να λιώνουν. Αν δεις ότι στεγνώνουν, πρόσθεσε μία επιπλέον κουταλιά νερό.
Μόλις τα μήλα γίνουν σαν πουρές, απομάκρυνέ τα από τη φωτιά και ανακάτεψε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενσωματωθούν και να αποκτήσει το μείγμα μια όμορφη, απαλή υφή.
Άφησέ το να κρυώσει. Ιδανικά, σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου — εκεί δείχνει τον καλύτερό του εαυτό.
Καλή απόλαυση!

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;

Leave a Reply